Un tânăr din Chișinău a fost reținut astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru că ar fi încercat să „vândă” un permis de conducere de categoria B cu 1900 de euro. Acesta e cercetat pentru trafic de influență.

Potrivit CNA, suspectul ar fi cerut de la o femeie 1 900 de euro ca să o ajute să obţină permisul de conducere. Bănuitul ar fi primit banii, în câteva tranşe, după ce a susţinut că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei de examene din cadrul Secţiei Înmatricularea Mijloacelor de Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto mun.Chişinău a IP ,,Agenţia Servicii Publice”. Acesta i-ar fi dat asigurări denunţătoarei că ar putea să-i determine pe cei din comisie să o ajute la susţinerea probelor teoretice şi practice.

Tânărul a fost prins în flagrant în momentul primirii ultimei tranşe din suma pretinsă în valoare de 600 de euro. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!