Partidul Regiunilor a lansat noi critici în adresa președintelui Igor Dodon. Liderul formațiunii politice l-a acuzat că își face capital politic, exploatând tema embargoului impus de Federația Rusă, exact ca și la ultimele două scrutine. În același timp, Alexandr Kalinin le-a promit agricultorilor moldoveni că-i va ajuta să ajungă mai simplu pe piața din Rusia. Președinția a refuzat să comenteze acuzațiile menționând că șeful statutului nu se implică în campania electorală.

Politicianul a declarat că prima dată când Igor Dodon a folosit problemele agricultorilor în favoarea sa a avut loc în 2014, când Federația Rusă a impus primele restricții temporare la importul fructelor și legumelor din țara noastră.

Nefericirea producătorilor moldoveni a adus folos lui Igor Dodon care, alături de PSRM, a exploatat subiectul embargoului în campania electorală, la 14 martie 2016 au fost introduse alte restricții”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista Partidului Regiunilor.

Președintele partidului mai spune că ulterior producătorii agricoli au fost impuși să achite taxe neoficiale ca să poată să exporte în Federația Rusă.

„Dodon a monopolizat, în scopurile sale personale, tot exportul produselor moldovenești pentru piața rusă. Potrivit antreprenorilor trebuie, pe lângă taxele oficiale, să mai achite un tarif neoficial de la 700 la 1000 de dolari pentru fiecare camion”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista Partidului Regiunilor.

Mai apoi, Kalinin a trecut de la acuzații la promisiuni. Și-a dat cuvântul că va facilita exportul de fructe și legume în Federația Rusă.

„Voi veți avea posibilitatea, fiecare producător, direct să exportați produsele voastre. Eu vă dau cuvântul”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista Partidului Regiunilor.

Anterior, Alexandr Kalinin l-a mai acuzat pe Igor Dodon că ar fi venit de la Moscova cu 20 de milioane de dolari pentru campania de promovare a socialiștilor. În replică, Președinția a făcut trimitere astăzi la un mesaj publicat acum două săptămâni, prin care se spune că șeful statului a decis să nu se implice în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici. Partidul Regiunilor, condus de Alexandr Kalinin, s-a înscris în cursa electorală cu 43 de candidați pe listă. Formațiunea nu a înaintat candidați pe circumscripția uninominală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!