Guvernul României va oferi autorităților municipale din Chișinău un nou grant în sumă de zece milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru curățarea și amenajarea albiei râului Bâc. Despre aceasta a vorbit astăzi, la ședința Primăriei capitalei, edilul interimar Ruslan Codreanu. 

„Este o porțiune problematică pentru noi. De mulți ani vorbeam despre inundațiile de pe strada Albișoara. Astfel, începând cu anul acesta, cu suportul poporului român, e posibil să facem proiectarea și de intervenit pentru a salubriza, a curăța și a amenaja albia râului Bâc”, a spus Ruslan Codreanu.

Potrivit lui Ion Burdiumov, șeful Direcției locativ-comunale, primele lucruri care urmează a fi făcute țin de evaluarea impactului asupra mediului și elaborarea documentației tehnice.

„Conform proiectului, urmează ca în termen de 30 luni să fie curățat râul Bâc de la lacul Ghidighici până la str. Grădina Botanica (cca 24 km). Pe segmentul de râu de la str. Mihai Viteazul până la str. Feredeului se va executa o amenajare complexă prin construcția a trei stăvilare pentru retenția apei, precum și amenajarea zonei ca una de agrement pentru locuitorii capitalei”, informează reprezentanții Direcției locativ-comunale.

Cu granturi din partea Guvernului României au fost reabilitate mai multe obiective din capitală, cum ar fi Sala cu Orgă, Muzeul Național de Arte, iar, în prezent, se repară scara din granit din parcul Valea Morilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!