/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Socialiștii presupun că încălcările admise de alți concurenți electorali pun la îndoială legitimitatea scrutinului

missing
18 februarie 2019, ora 18:13

Noi observăm în continuare că cei de la guvernare utilizează resursele administrative pe deplin care le au la dispoziție, iar cei care sunt spoilere lor la acei de la guvernare de asemene utilizează și resursele administrativ, se ocupă cu diferite pomeni electorale”, Zinaida Greceanîi, candidată pe lista PSRM.

După această săptămână dacă noi aveam întrebarea cine câștigă alegerile, acum s-a mai adăugat o întrebare: Dar în genere aceste alegeri vor fi validate? Dar în genere, aceste alegeri vor fi recunoscute de comunitatea internațională. De aceea noi chemăm, în continuare, oponenții noștri electorali să intre în legalitate și să lase alegătorul să-și exercite liber dreptul său la vot”, Fadei Nagacevschi, jurist PSRM.

Totodată, socialiștii sunt nemulțumiți și de numărul secțiilor de votare deschise peste hotarele țării.

Ceea ce s-a comis în Federația Rusă unde pentru peste 500 de mii de moldoveni au fost deschise doar 11 secții de votare ceea ce este perfect și absolut abuziv. Ceea ce s-a comis în Canada unde pentru zeci de mii de cetățeni s-a deschis o singură secție de votare”, Vlad Batrîncea, candidat pe lista PSRM.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a spus că prin aceste acuzații, socialiștii încearcă să-și ascundă propriile încălcări.

Socialiștii încearcă acum să ascundă faptul că președintele țării, care neformal este liderul lor și care, toate acțiunile sale sunt îndreptate pentru a face publicitate partidului socialiștilor. Încercarea este de a sustrage atenția de la ceea ce fac ei, încearcă să aducă acuzații PDM”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Acum 10 zile Comisia Electorală Centrală l-a sancționat pe șeful statului și pe socialiști, prin avertisment, pentru că ar utiliza resursele administrative ale președinției. În replică, PSRM a organizat o manifestație de protest. Socialiștii s-au înscris în cursa electorală cu 55 de candidați pe listă și 51 de candidați pe circumscripții uninominale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram