Curtea Supremă de Justiție a respins demersul lui Valeriu Munteanu, candidatul blocului ACUM DA PAS pe circumscripția nr. 18 (Orhei), de a-l scoate din cursa electorală pe Ilan Șor, candidat pe aceeași circumscripție din partea Partidului ȘOR. Munteanu s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea ca Ilan Șor să fie scos din cursă, argumentând că primarul degrevat al orașului Orhei ar folosi resursele administrative în campanie și ar face „pomeni electorale”.

Și Curtea Suprema de Justitie nu a vrut să vadă pomenile electorale împărțite de Ilan Shor, nici concertele cu Stas Mihailov, nici resursele administrative folosite. Probabil, condamnatul Ilan Shor mai este util, deocamdată…”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de facebook.

În decizia CSJ se spune că recursul lui Munteanu conține obiecții de fapt și de drept, care deja au fost studiate și verificate de către instanța de apel, primind o apreciere corespunzătoare.

În consecință, nu există aparența unei încălcări a dreptului recurentului la soluționarea tuturor argumentelor cu privire la judecarea cauzei în apel, în modul în care este garantat de art. 6. 1 al Convenției. Drept urmare, se reține că argumentele invocate în recurs nu pot constitui temei de admisibilitate ale recursului, deoarece nu denotă încălcarea esențială sau aplicarea eronată a normei de drept material sau a normei de drept procesual, așa cum formal invocă recurentul și, respectiv, nu constituie temei de casare a deciziei curate. În astfel de circumstanțe, completul Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție ajunge la concluzia de a considera recursul declarat de către Valeriu Munteanu ca fiind inadmisibilă”, se arată în decizia CSJ.

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Sursa: FB/Valeriu Munteanu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!