/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Câteva apartamente, terenuri și mașini. Averile candidaților de pe circumscripția nr.38, Hîncești

missing
21 februarie 2019, ora 15:25

Duminică, 24 februarie locuitorii cu drept de vot din Hîncești vor alege dintre patru candidați, înscriși în cursa electorală pe circumscripția nr. 38. Toți sunt exponenți ai partidelor politice: Alexandru Botnari- PDM, Victor Perțu- PP ȘOR, Petru Corduneanu- PSRM și Grigore Cobzac, ACUM DA PAS.

Primul candidat în buletinul de vot va fi Alexandru Botnari, de la PDM. El este jurist și inginer constructor de profesie și în prezent deține funcția de primar la Primăria din Hîncești. Din funcția dată, Botnari a obținut un salariu total de circa 205 245 de lei (sau circa 8 mii de lei lunar) în ultimii doi ani. Soția candidatului declară venituri salariale de circa 110 mii de lei. De asemenea, candidatul a obținut venituri de peste cinci mii de lei din salariu la compania SRL „Petrocub$Co”.

Foto: alegeri.tv8.md

În declarația de avere depusă la CEC, Alexandru Botnari indică o casă de locuit de 101 metri pătrați, care costă de peste 349 de mii de lei și o construcție accesorie de 21 metri pătrați, suma acesteia nu este indicată. Concurentul mai are două datorii. Unul de 400 000 de lei, contractant în 2011 și scadent în 2031 cu rata dobânzii de 13% și altul de 450 de mii de lei, contractat în 2006 și care trebuie să-l restituie în 2021.

În Hâncești, două străzi poartă numele tatălui și soacrei primarului democrat, Alexandru Botnari. Una se numește Chiril Botnari, iar cealaltă – Nadejda Odobescu. Edilul spune că cei doi au avut merite deosebite pentru oraș, deținând funcția de arhitect și director de școală, și că decizia a fost luată de consilierii locali.

Victor Perțu este candidatul Partidului Șor de pe această circumscripție. Acesta este jurist de profesie, iar acum deține funcția de director general la SA „Regia Apă Canal-Orhei”. Pentru ultimii doi ani, Perțu declară venituri salariale de peste 477 de mii de lei din funcția sa de avocat și director a companiei. Acesta indică venituri din remitențe de peste hotare de 1 500 de euro.

Foto: alegeri.tv8.md

Candidatul menționează în declarații două bunuri imobile. Unul scris pe numele acestuia, iar altul aparține familiei, valoarea totală fiind de peste 475 de mii de lei. De asemenea, familia Perțu declară un automobil de model BMW, fabricat în 2009 și dobândit în 2015 cu aproape 15 mii de euro.

Victor Perțu deține o activă financiară de 57 200 de lei cu o dobândă de 4%. Concurentul mai are o datorie de 450 000 de lei, care trebuie să o restituie în anul 2038.

Petru Corduneanu este candidatul Partidului Socialiștilor la Hîncești. El este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar de profesie acesta este jurist. În ultimul doi ani, candidatul declară venituri salariale de peste 230 de mii de lei și indemnizații de 69 de mii de lei, fiind deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, candidatul a primit un venit de aproape 206 mii de lei din pensia de la CNAS MAI. Acesta mai deține un apartament și două automobile, valoarea totală a acestora este de peste un milion de lei, cu excepția unei mașini care nu este indicat prețul. Familia Corduneanu mai are în posesie un bun imobil de 74 de metri pătrați cumpărat cu 422 de mii de lei.

Foto: alegeri.tv8.md

Ultimul candidat din buletinul de vot de pe această circumscripție este Grigore Cobzac de la blocul ACUM DA PAS. El este inginer de profesie. Actual, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta a primit un salariu de 303 de mii de lei timp de doi ani. De asemenea, în declarație candidatului este indicată și pensia soției de 62 700 de lei.

Foto: alegeri.tv8.md

Grigore Cobzac indică un intravilan, un garaj, o casă de locuit și o altă avere imobilă, valoarea totală a acestora este de aproape un milion de lei. Familia candidatului mai menționează trei terenuri agricole și două cote părți de la companiile: SRL „Drigricom” și SRL „Renerg”. Totodată, pe numele concurentului este indicat alte două cote părți cu o valoare totală de peste 504 mii de lei.

Potrivit avere.md, începând cu 9 decembrie 2014 şi până în prezent Grigore Cobzac ocupă funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, funcţie deţinută şi în perioada 2010–2011, fiind membru al fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova.

În perioada 2011–2015 a exercitat funcţia de preşedinte al raionului Hînceşti. În 2007–2010 Grigore Cobzac a activat în calitate de consilier în Consiliul raional Hînceşti, ales din partea Partidului Social Democrat din Moldova. Anterior a mai deţinut funcţia de administrator al companiei “Digricom” S.R.L. (2002–2010). Este preşedinte al Organizaţiei teritoriale Hînceşti a PLDM.

Intrați pe pagina Alegeri.tv8.md, unde puteți găsi toate informațiile relevante despre alegerile parlamentare din acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram