/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

La Ștefan Vodă bătălia electorală se va da între patru candidați. Cine sunt și ce averi declară concurenții de pe circumscripția nr. 36

missing
21 februarie 2019, ora 07:54

Duminică, locuitorii cu drept de vot din Ștefan Vodă vor alege dintre patru candidați, înscriși în cursa electorală pe circumscripția nr. 36; printre aceștia, trei candidați și o candidată. Toți sunt exponenți ai partidelor politice: Nicolae Molozea, PDM; Alexandru Jolnaci, PSRM; Natalia Tcacenco, PP ȘOR și Andrei Dînga, ACUM DA PAS. 

Primul candidat în buletinul de vor va fi Nicolae Molozea, de la PDM. El are 59 de ani, este jurist de profesie și în prezent deține funcția de președinte al raionului Ștefan Vodă, dar e degrevat din funcție în perioada campaniei electorale. Din funcția de președinte de raion, Molozea a obținut un salariu total de circa 286 000 de lei (sau circa 12 000 de lei lunar) în ultimii doi ani. Soția candidatului declară venituri salariale în sumă totală de circa 250 000 de lei. Candidatul a obținut dividende de circa 260 000 de lei de la firma ELEX SRL la., la care deține o cotă parte de 10%, firmă la care este angajată și soția acestuia. Compania se ocupă cu vânzarea produselor petroliere.

În declarația de avere depusă la CEC, Nicolae Molozea indică trei terenuri extravilane, în valoare de circa 50 000 de lei; două apartamente, în valoare de circa 385 000 de lei; o casă de locuit, în valoare de circa 177 000 de lei; un garaj de circa 16 000 de lei și „o altă valoare imobiliară” al cărei preț nu este indicat.

De asemenea, candidatul a indicat și bunuri de valoare din categoria B (metale prețioase, obiecte de artă etc.) și C (colecții de artă, numismatică, arme etc.), dar nu este publică informația despre ce bunuri anume este vorba.

Alexandru Jolnaci este candidatul Partidului Socialiștilor de pe această circumscripție. Acesta are 60 de ani și este managerul  întreprinderii individuale „Jolnaci Alexandru”.

Pentru ultimii doi ani, Jolnaci declară venituri salariale de 21 000 de lei; venituri din dividende de la o companie în sumă de 1700 de lei și venituri din obținute din calitatea de consilier raional, în sumă de 1800 de lei. Soția candidatului declară venituri din pensie în sumă de 10 000 de lei.

Candidatul indică în declarație patru bunuri imobiliare, printre care: o casă de locuit, în valoarea de 30 000 de lei și alte trei imobile de categoria șase care ar putea fi nefinalizate, în valoare de peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, candidatul declară un automobil de marcă Mercedes, din anul 2000, care costă circa un milion de lei. Jolnaci deține și o cotă parte de 5% din Combinatul Auto nr. 4 din Chișinău, întreprindere care se ocupă cu transportarea mărfurilor.

Natalia Tcacenco este candidata Partidului ȘOR la Ștefan Vodă. Ea are 62 de ani și este profesoară. În ultimii doi ani, candidata declară venituri salariale, ale ei și ale unui alt membru al familiei, de circa 66 000 de lei, și venituri de circa 30 000 de lei din pensii. Totodată, în declarația de avere candidata indică un automobil de marcă Toyota, din anul 1995, care are o valoare de 3000 de euro.


Ultimul candidat din buletinul de vot de pe această circumscripție este Andrei Dînga de la blocul ACUM DA PAS. El are 42 de ani, este economist de profesie și e fondatorul și conducătorul SRL-ului „ECOALIMENTRPRIM”; din această funcție, în ultimii doi ani, candidatul a obținut un salariu total de circa 118 000 de lei. De asemenea, în declarația candidatului este indicat și salariul soției acestuia, care lucrează în Marea Britanie, în sumă totală de 80 000 lire sterline.

Andrei Dînga indică în declarația de avere 52 de terenuri, majoritatea dintre care sunt agricole; valoarea totală a acestora este de peste un milion de lei. La categoria „bunuri imobiliare” candidatul patru depozite, valoarea a două dintre acestea fiind de aproximativ 150 000 de lei. Ca și în cazul candidatului PDM, concurentul de la ACUM a indicat și bunuri de valoare din categoria B (metale prețioase, obiecte de artă etc.) și C (colecții de artă, numismatică, arme etc.), dar nu este publică informația despre ce bunuri anume este vorba. Totodată, este secretizată și informația despre active financiare din categoria C (numerar în monedă națională sau/și străină care depășește suma de 15 salarii medii pe economie).

Intrați pe pagina Alegeri.tv8.md, unde puteți găsi toate informațiile relevante despre alegerile parlamentare din acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram