/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Sandu și Năstase spun că au suspiciuni că ar fi fost otrăviți cu mercur: „Suntem în procesul de investigare definitivă a acestor lucruri”

missing
21 februarie 2019, ora 14:53

Copreședinții blocului electoral ACUM DA PAS afirmă că au suspiciuni că ar fi fost otrăviți cu mercur. Aceștia spun că au trecut niște investigații medicale și analizeze au arătat că ambii au conținut exagerat de metale în sânge. 

„A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers și am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie și domnului Năstase. Am făcut tratament și acesta a ajutat la coborârea nivelului de metale grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat că avem iarăși o creștere și medicii spun că acestă acumulare nu poate fi explicată în mod natural, fără o intervenție de afară. Sunt niște suspiciuni pe care trebuie să le luăm în serios, în contextul atacurilor și atitudinii pe care o are această guvernare cu cei care le pun în pericol guvernarea lor de mai departe”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase spune că, deocamdată, nu s-a identificat sursa acestor substanțe, identificate de analize: „Suntem ținta unor atacuri mișelești ai acestei guvernări. Ei au atentat la sănătate și la viața noastră, la mercur s-a apelat, geneza căruia deocamdată nu a fost identificată. Specialiștii din străinătate au considerat că nu poate fi o geneză naturală, nu poate fi din alimente sau aer. Suntem în procesul de investigare definitivă a acestor lucruri”, a spus Andrei Năstase.

Chiar și așa, cei doi politicieni spun că nu s-au adresat la organele de drept deocamdată.

În contextul în care copreședinții acum fac referire la exponenți ai guvernării cu privire la acest subiect, deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu, a venit cu un comentariu: „(…)Eu tot am găsit metale grele în mine, de toate felurile și am simțit o forță neobișnuită în ultima perioadă, o energie fantastică. Credeam că e adrenalina campaniei electorale, dar, urmărind ce au spus cei din binomul Sandu-Năstase, înțeleg că poate e de la metalele astea. Am fost otrăviiiit!!! Eu însă mă simt otrăvit nu de metale, ci de penibilul politic la care au ajuns cele doua personaje înainte cu câteva zile de alegeri, când populația este intoxicată cu astfel de minciuni. Ceea ce fac Maia Sandu și Andrei Năstase se numește otrăvirea în masă a populației cu minciuni și false falsificări. Dacă nu au cu ce să se prezinte în fața oamenilor, dacă nu au realizat nimic pentru ei, au ales să facă circ, insultând inteligența populației”, a comentat Sîrbu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram