Pe circumscripția de la Răzeni, cu numărul 37, candidează cinci persoane, toți, exponenți ai partidelor politice înregistrate în cursa electorală. Unii dintre ei au experiență în politică și dețin funcții publice, alții sunt nou-veniți pe scena politică autohtonă, dar toți vor să obțină voturile locuitorilor de pe această circumscripție și să ajungă în componența viitorului Legislativ.

Primul candidat pe această circumscripție este Ion Sula, reprezentantul Partidului Democrat. el are 39 de ani, este economist și deține funcția de director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Sula indică doar venitul salarial al soției, în sumă de circa 56 000 de lei. Candidatul mai indică în declarație 11 imobile, printre care o casă de locuit, a cărei valoare indicată este de doar 3000 de lei, și alte zece imobile din categoria șase, care include inclusiv construcții nefinalizate.

Ion Sula conduce un BMW, fabricat în anul 2009, însă, în declarația de avere valoarea automobilului nu este indicată. Candidatul mai are două conturi bancare, unul în țară și altul peste hotare, pe care păstrează 8000 de lei și circa 100 de lire sterline. Acesta mai deține o cotă de 30% dintr-un SRL care se ocupă de comerț

În anul 2018, candidatul a luat trei credite în sumă de 16 000 de lire sterline și 10 000 de euro.

Nicolae Pascaru este al doilea candidat în buletinul de vot de pe această circumscripție și e promovat la funcția de deputat de Partidul Socialiștilor. Pascaru are 44 de ani, este profesor, antrenor și președintele Federației „Voievod”.

În ultimii doi ani, Nicolae Pascaru a avut venituri salariale și din activități științifice în sumă totală de circa 80 000 de lei. De asemenea, candidatul a primit o indemnizație în sumă totală de 28 000 de lei de la CNAS și 10 000 de dolari, remitențe din Rusia.

Candidatul PSRM indică în declarația de avere opt terenuri dintre care două sunt intravilane și șase, extravilane, valoarea acestora nu este indicată, cu excepția unui teren de 0,05 ha, în valoare de 1000 de lei.

Nicolae Pascaru declară patru apartamente și o construcție nefinalizată și două mașini – un BMW din anul 2007, a cărui valoare indicată este de 10 000 de lei, și un Mitsubishi Outlander, din anul 2011; valoarea acestuia fiind de 5000 de euro. Candidatul mai deține o cotă parte de 34% într-o companie care se ocupă de construcții.

Ștefan Bivol este candidatul Partidului Comuniștilor pe această circumscripție. El are 44 de ani, este inginer și economist de profesie și e directorul companiei SRL „Velros-Trans”; Bivol figurează ca administrator al acestei companii și președinte al Asociației Patronale a Teritoriale Ialoveni. Candidatul declară un venit salarial de circa 128 000 de lei, pentru ultimii doi ani, iar soția sa, un salariu de 54 000 de lei și un venit de circa 5000 de lei, de la înstrăinarea unei cote părți dintr-o afacere.

Candidatul mai declară trei terenuri agricole, în valoare de câte 1 200 de lei fiecare, un apartament în valoare de 383 000 de lei și un automobil Lada, din anul 1998, în valoare de 5000 de lei.

În 2018 candidatul a luat un credit în sumă de 24 000 de lei, pe care l-a întors în același an.

Avelin Tabarcea este candidatul Partidului ȘOR. El are 36 de ani și este actor de profesie. În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Tabarcea indică un salariu de 16 800 de lei de la Teatrul Luceafărul. Soția sa a primit o indemnizație de 23 ooo de lei de la CNAS, în aceeași perioadă. Candidatul deține două apartamente moștenite a căror valoarea totală este de până la 400 000 de lei. De asemenea, candidatul indică o mașină din anul 2008, de marcă Toyota, a cărei valoare este de 10000 de lei, potrivit declarației candidatului.

Petru Frunze este candidatul blocului ACUM DA PAS pe această circumscripție și va fi ultimul în buletinul de vot. El are 34 de ani, este avocat de profesie și, până la începerea campaniei electorale, a deținut funcția de primar al satului Puhoi din raionul Ialoveni.

În ultimii doi ani acesta a obținut un venit salarial de 133 000 de lei, iar soția sa, 258 000 de lei. De asemenea, în declarația de avere Frunze indică donații de 3500 de euro. Alte 26 000 de lei, candidatul le-a obținut din indemnizația pentru creșterea copilului, iar 42 000 de lei, din vânzarea unui automobil.

Petru Frunze are patru terenuri – trei terenuri agricole și un teren intravilan. Acesta nu indică valoarea bunurilor funciare. De asemenea, acesta indică în declarația de avere un apartament, o casă de locuit și un beci, dar indică doar valoarea beciului – 2000 de euro.

Candidatul de la ACUM indică în declarație trei mașini: un Mitsubishi Colt, din anul 2008, care ar costa 48 000 de lei; un Hyundai Santafe, din anul 2006, care ar valora 140 000 de lei și un Renault Megane, tot 2013, în valoare de 120 000 de lei. De asemenea, Frunze deține jumătate dintr-o companie care oferă servicii de agrement.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!