/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Unii trăiesc doar din idemnizații si pensie, iar alții își cumpără apartament cu un leu. Cine sunt candidații de pe circumscripția nr. 41, Leova

missing
23 februarie 2019, ora 11:52

Șase candidați aspiră la fotoliul de deputat de pe circumscripția 41 Leova. Unii dintre ei declară că trăiesc doar din indemnizații și nu au nici un salariu, iar alții susține că au zece terenuri agricole și mașini de zeci mii de lei. Mai jos vedeți profilurile candidaților la funcția de deputat în viitorul Parlament.

Efrosinia Grețu, este pensionară și candidază din partea Partidului Democrat din Modova (PDM). Aceasta este prima în buletinul de vot pe circumscripția 41. Potrivit declarației de avere depuse la CEC, în ultimii doi ani, Grețu nu a avut un salariu, dar a primit o remunerare pentru prestarea serviciilor de instruire de circa 44 de mii de lei, o dobândă de la Banca Comercială de 31 de mii de lei și indemnizații de la Consiliu Raional Leova și o pensie, cu o valoare totală de peste 172 de mii de lei.

Foto: alegeri.tv8.md

Efrosinia Grețu mai scrie pe foaie că are în posesie un intravilan și un teren agricol. Alte două terenuri agricole sunt menționate că aparțin familiei acesteia, cumpărate cu 19 mii de lei. De asemenea, candidata mai deține un aparatment de 51 de metri pătrați cumpărta cu 23 de mii de lei. Totodată, familia Grețu indică o altă casă de locuit cu o suprafața de 127 de metri pătrați, dobândit în 2001 cu 118 mii de lei. Concurenta indică și o activă financiară de 250 000 de lei cu o dobândă de 5,25%.

Potrivit Moldova Curată, aceasta este pedagog de profesie și a activat în calitate de profesoară în satul Covurlui din raionul Leova. Circa 30 de ani a lucrat ca directoare a Centrului de Creație a Elevilor din raionul Leova. Din anul 2003 până în anul 2007 a deținut funcția de președintă a Consiliului Sindicatului Educației din cadrul Consiliului raional Leova, apoi patru ani mai târziu este numită în funcția de vicepreședintă a raionului Leova. Din 2011 până în anul 2015 aceasta a condus raionul Leova, fiind aleasă din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). În prezent, Efrosinia Grețu este președinta Organizației Teritoriale Leova a PDM.

A doua în buletinul de vot al circumscripției 41 este candidata partidului Socisliștilor Aliona Briceag. De meserie profesoară, Briceag indică că actuala ei funcție este profesoară de biologie la Liceul Teoretic „M. Eminescu” or. Leova.

Potrivit declarației de avere pentru ultimii doi ani, Briceag a avut un salariu de aproape 180 de mii de lei, iar soțul acesteia a primit 30 de mii de lei, activând la Direcția asistența socială și protecția familiei a Primăriei Leova. Soții Briceag sunt proprietari a zece terenuri agricole, valoare acestora însă, nu este indicată la nici una dintre terenuri. Și mai au în posesie o mașină de model Hyundai H100, dobândită în 2008, care la fel nu este indicat prețul automobilului. De asemenea, candidata a primit o donație de 500 000 de ruble și alte trei mii de lei le-a încasat din indemnizații.

Pretendenta la funcția de deputată în viitorul Parlament mai indică pe numele său un apartament cu o suprafață de 30 de metri pătrați, dobândit în 2009 cu un leu.

Deputatul Partidului Șor Andrei Trandafir este al treilea în buletinul de vot. Potrivit declarației de avere pentru ultimii doi ani, Trandafir nu a încasat nici un salariu. Dar a primit un venit de 87 de mii de lei din indemnizații și din pensia de la CNAS Consiliul Raional. Alte bunuri, candidatul în declarația de avere nu a indicat.

De meserie, acesta este electrogazosudor, iar în prezent, concurentul este pensionar.

Candidatul independent Alexandru Bujorean ocupă poziția a patra în buletinul de vot. El este administrator la SRL „Sudagoscut”, iar de profesie acesta este jurist. În declarația de avere pentru ultimii doi ani, el a indicat 55 200 de lei din salariu de adiminstrator și un venit de 150 de mii de lei din dividente la locul de muncă. Alte peste 17 mii de lei acesta le-a încasat din indemnizațiile pe care le-a primit pentru nașterea copilului.

Foto: alegeri.tv8.md

Candidatul mai are în posesie un intravilan, dobândit în 2017 cu o valoare de 60 000 de lei. De asemenea, Bujorean mai indică două automobile: o Skoda Superb și Volvo XC90, dobândite în 2018. Ambele mașini valorează 180 000 de lei.

Pretendentul la funcția de deputat în Parlament mai menționează că are în posesie două fimre: una de comeț, cumpărată cu 1 000 de lei și alta de turism care costă 5 400 de lei. Ambele cu o cotă de participare de 100%. Candidatul are menționate încă trei datorii. Una cu suma de 175 de mii de lei, care trebuie să-l restituie în 2027 cu o rată a dobânzii de 9%, alta de 100 000 de lei, scadent în 2023 și a treia de aproape cinci mii de dolari.

Cu numărul cinci în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” Sergiu Butuc. El este vicepreședinte al raionului Cantemir, iar pentru ultimii doi ani acesta a indicat un venit de 238 de mii de lei din salariu și arenda unor terenuri agricole. Candidatul a mai declarat un venit de 20 000 de lei din vânzarea unui autoturism, iar soția acestuia a încasat o sumă de peste șapte milioane de lei din vânzarea unor terenuri.

De asemenea, Sergiu Butuc are în posesie încă cinci terenuri agricole, toate cu o valoare totală de 60 000 de lei. Alte șase terenuri agricole, o casă de locuit de 60 metri pătrați care costă 100 000 de lei, un apartament de 20 000 de lei  și o Skoda Yti de 45 de mii de lei le are familia concurentului. Totodată, Butuc mai indică în declarație că deține în proprietate un aparatmant, achiziționat în 2004 cu o valoare de  200 000 de lei și o mașină de model Skoda Fabia de 20 000 de lei. De profesie Sergiu Butuc este jurist.

Ultimul în buletinul de vot în circumscripția Leova este candidatul Blocului Electorla ACUM Platforma DA și PAS Vladimir Putregai, primarul satului Cocilia. Pentru ultimii doi ani, soții Putregai a declarat venituri de aproape 377 de mii de lei. Primarul mai are în posesie patru terenuri agricole, toate sunt menționate că le-a cumpărat cu zero lei. Acesta mai are un depozit de 95 de metri pătrați cu o valoare de zero lei. De asemenea, candidatul are în posesie o mașină de model Volkswagen, dobândit în 1996 cu o valoare de 20 000 de lei. Alte bunuri candidatul nu mai indică.

Foto: alegeri.tv8.md

Informații despre toți candidații care candidează la alegrile parlametare din 24 februarie oputeți găsi pe pagina Alegeri.tv8.md. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram