/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A mai rămas o oră până la închiderea secțiilor de votare din țară. Câte persoane au votat până la ora 20:00

24 februarie 2019, ora 20:00

Secțiile de votare se vor închide peste o oră, astfel, cei care nu au reușit să-și exercite dreptul la vot mai au timp să o facă. Potrivit datelor de la CEC, către ora 20:00, 1,4 milioane de alegători sau circa 48% au reușit deja să voteze.

Femeile au fost cele mai active, fiind prezente la urnele de vot în proporție de 55%, iar bărbații, în proporție de 45%.

Cei mai activi au fost alegătorii cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani – cca 30%; cei mai pasivi au fost tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Alegătorii din Dondușeni și Ocnița au fost cei mai activi, aici la urne s-au prezentat circa 51% dintre persoanele înscrise în listele electorale.

În Chișinău, prezența la vot este de 48%, cei mai mulți s-au prezentat în sectorul Centru – 51% dintre alegători.

La secțiile de vot de peste hotare s-au prezentat aproximativ 68 de mii de alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram