/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

CEC despre transportarea organizată a alegătorilor: Legislația națională nu prevede interdicții

missing
24 februarie 2019, ora 13:33

Comisia Electorală Centrală face precizări în legătură cu informațiile legate de cazurile de transportare la secțiile de votare a alegtorilor din localitățile din stânga Nistrului. Potrivit CEC, legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare.

„Aceste cazuri urmează să fie documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte”, a menționat CEC.

Cu privire la cazurile când alte persoane autorizate să observe desfășurarea procesului electoral în cadrul secțiilor de votare încearcă să influențeze decizia alegătorilor despre participarea la scrutinul refendar organizat astăzi, Comisia atenționează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării.

În mass-media au apărut mai multe fotografii și înregistrări video cum cetățenii din diferite regiuni ale Moldovei ar fi fost obligați să-și exercite votul și ar fi aduși organizați la secțiile de votare. Un cititor fidel al TV8.md a expediat pe adresa redacției un video și a declarat că din Dubăsari oamenii ar fi fost aduși organizat în Criuleni și din Râbniță spre Rezina. Acestora li s-ar fi promis câte 20 de dolari dacă „votează pentru cine trebuie.” Aceeași situație s-a înregistrat și la secțiile de votare din Criuleni, unde ar fi fost aduși din Transnistria. Un caz similar s-a înregistrat și la Anenii Noi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram