/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Democratul Cebotari îi răspunde lui Dodon la acuzațiile că Sheriff ar fi dat indicații ca cei din regiunea transnistreană să voteze pentru PD

missing
24 februarie 2019, ora 13:57

Vladimir Cebotari, șeful staff-ului electoral al Partidului Democrat din Moldova (PDM), neagă acuzațiile șefului statului Igor Dodon, în care acesta afirmă că cei de la conducerea Sheriff, ar fi organizat transport pentru alegătorii din regiunea transnistreană, indicându-le să voteze pentru PDM.

„Relațiile de prietenie cu stânga Nistrului pare mai mult a fi între dumnealui și autoritățile din stânga Nistrului, or, știm că autoritățile din stânga Nistrului și Sheriff sunt unul și același lucru”, a spus Vladimir Cebotari, contactat de TV8.

„Noi îl îndemnăm pe domnul președinte Dodon să nu uite de prevederile constituționale, că nu are dreptul să facă ingerințe în campania electorală”, a mai spus democratul.

Vladimir Cebotari a mai spus că organele competente se vor expune vizavi de aceste informații, dar totuși nu vede o problemă în aceasta, întrucât, potrivit lui, aducerea alegătorilor la secțiile de vot nu este o încălcare: „Este alt lucru că, dacă se fac acțiuni coordonate și finanțate, atunci trebuie declarate, dacă oamenii singuri fac acest lucru este altceva”, a mai spus democratul.

Amintim că, astăzi, președintele țării Igor Dodon a declarat astăzi că deține informații precum că persoane de la conducerea „Sheriff” din regiunea transnistreană dau indicații ca alegătorii din stânga Nistrului să voteze pentru Partidul Democrat. Șeful statului a făcut această declarația după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram