/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Mai mulți moldoveni ar fi fost împiedicați să voteze la Londra. CEC dezminte informațiile

missing
24 februarie 2019, ora 16:13

Mai mulți moldoveni din Marea Britanie ar fi fost împiedicați să-și exercite dreptul la vot la Ambasada Republicii Moldova din Marea Britanie, deoarece datele de naștere ale alegătorilor ar fi altele decât cele indicate în actele de identitate, scrie jurnal.md.

Potrivit sursei citate, cetățenii moldoveni ar fi spus că sunt induși în eroare, iar reprezentanții secției de votare ar fi invocat probleme tehnice în program.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a menționat că această informație este falsă și că procesul de votare decurge în regim normal și că nu ar fi fost înregistrate probleme sau incidente „Dovadă acestui fapt servește și numărul în creștere continuă a alegătorilor care participă la votare în cadrul acestei secții. Pentru a verifica suplimentar această informație, CEC a contactat MAEIE care, de asemenea, a infirmat știrea”, au menționat cei de la CEC.

Anterior, reprezentanții Inspectoratului General de Poliție (IGP) au menționat că au fost înlăturate mai multe bannere ale concurenților electorali prin care se făcea agitație electorală în imediata apropiere a secțiilor de votare.

În total, Poliția a documentat circa 20 de cazuri în care au fost repartizate materiale de agitație electorală care nu corespund prevederilor legale. Totodată, la o secție de vot din raionul Ialoveni a dispărut o ștampilă. Aceasta a fost găsită ulterior și, potrivit Poliției, a fost identificată și persoana care a luat-o.

De asemenea, oamenii legii au amendat examinează cazurile de transportare organizate a cetățenilor transnistreni la urnele de vot. Poliția a depistat mai mult de 10 cazuri de transportare ilegală a pasagerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram