/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

PDM a depus alte două sesizări la CEC. Una împotriva PSRM, alta împotriva ACUM. De ce îi acuză

missing
24 februarie 2019, ora 12:07

Referitor la sesizarea împotriva PSRM, democrații anunță într-un comunicat de presă că au fost sesizați de către cetățeni, că exponenții PSRM oferă bani alegătorilor din localitățile amplasate în stânga Nistrului pentru a vota pentru concurentul electoral respectiv.

„Considerăm că este o ilegalitate gravă, dat fiind că, potrivit Codului electoral, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani sau alte bunuri materiale în schimbul votului. Mai mult ca atât, încălcările admise se încadrează și în componența infracțiunii stabilite de Codul penal. Considerăm inadmisibilă încălcarea legislației electorale de către participanții la alegerile parlamentare și solicităm Comisiei încadrarea acțiunilor ilegale ale concurentului electoral Partidul Socialiștilor din Republica Moldova prin prisma legislației electorale, cu aplicarea răspunderii juridice stabilite de art. 75 din Codul electoral. Respectiv, solicităm sesizarea organelor de drept în vederea examinării sub prisma componenței de infracțiune stabilită de Codul penal”, se spune în comunicat.

În același timp, PDM a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că Maia Sandu, copreședinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, face agitație electorală anti referendum, deși nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru referendum.

„În cadrul unui mesaj video distribuit de mass-media, Maia Sandu, a îndemnat alegătorii să nu ia buletinele pentru referendum, încălcând astfel prevederile Codul electoral. Și mai gravă este presiunea pe care Maia Sandu o face asupra membrilor secțiilor de votare să nu dea buletinele de vot pentru referendum decât dacă le cer cetățenii. Această presiune reprezintă o încercare evidentă de influențare și fraudare a votului pentru referendum. Considerăm inadmisibilă încălcarea legislației electorale de către participanții la alegerile parlamentare și solicităm atenționarea concurentului electoral pentru alegerile parlamentare Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS””, se spune în comunicatul PDM remis presei.

Astăzi, 24 februarie, R. Moldova își alege parlamentul, în același timp are loc și un referendum republican consultativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram