/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PDM a sesizat CEC despre faptul că, în mai multe secții de votare, reprezentanții unui ONG ar face presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale

24 februarie 2019, ora 10:07

Potrivit PDM, mai mulți cetățeni i-au sesizat ca la secția de votare au fost întrebați de membrii secției dacă sa le dea și buletinele de vot pentru referendum sau nu, lucrul pe care îl consideram inacceptabil.

„Reprezentanții noștri în secțiile de votare respective ne-au comunicat ca acest lucru a fost generat de presiunile pe care reprezentanții unui ONG le fac asupra președinților secțiilor de votare”, se spune în comunicatul PDM.

Pe acest subiect Partidul Democrat a sesizat și observatorii internaționali, acreditați pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie 2019 .

Precizăm că astăzi în R. Moldova au loc alegerile parlamentare în baza sistemului de vot mixt, astfel 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 pe circumscripții uninominale. În același timp, are loc și un referendum consultativ, la care cetățenii vor fi invitați să se expună asupra micșorării numărului de deputați de la 101 la 61 șina posibilității de revocare a mandatului de deputat, dacă alesul poporului nu-și îndeplinește obligațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram