/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un MILION de cetățeni au votat deja. Cine sunt cei mai activi alegători

24 februarie 2019, ora 14:47

Un milion de cetățeni au votat deja, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, ceea ce constituie peste 34% din totalul alegătorilor. Cele mai active sunt femeile, acestea reprezintă 52% dintre alegători, iar bărbații au votat în proporție de circa 47%. 56-70 de ani – cca 36%.

De asemenea, cei mai activi alegători sunt cei cu vârstele cuprinse între 56 și 70 de ani – cca 34%; alegătorii cu vârstele cuprinse între 26-40 de ani, s-au prezentat la urne în proporție de 24%, la fel și cei cu vârstele cuprinse între 41-55 de ani. Circa 10% dintre alegătorii care deja au votat au vârsta de peste 71 de ani. Cei mai pasivi sunt alegătorii cu vârstele între 18-25 de ani – doar aproximativ 7% dintre alegătorii care deja au votat.

Alegătorii de la Ocnița sunt și ei printre cei mai activi din țară, aici au votat deja peste 40% dintre cetățenii cu drept de vot.

Mai pasivi sunt alegătorii de la Cantemir și Bălți aici au votat sub 30% dintre cei înscriși în listele electorale.

Cea mai mică prezență la vot este în regiunea transnistreană, unde au votat până la această oră doar 0,78% dintre cei înregistrați pe liste.

În Chișinău prezența la vot este la această oră de circa 32%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram