/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cetățenii din Dubăsari și Râbnița, obligați să-și exercite votul. Acestora li s-ar fi propus câte 20 de dolari

24 februarie 2019, ora 10:53

Cetățenii din diferite regiuni ale Moldovei ar fi fost obligați să-și exercite votul. Un cititor fidel al TV8.md a expediat pe adresa redacției un video și a declarat că din Dubăsari oamenii ar fi fost aduși organizat în Criuleni și din Râbniță spre Rezina. Acestora li s-ar fi promis câte 20 de dolari dacă „votează pentru cine trebuie.” 

Cititorul a vrut să-și păstreze anonimatul.

„Ceva timp în urmă, a mers un băiat pe la case. Le dădea câte 20 de dolari și li s-au spus să se apropie de autobuze și li s-au comunică că la fața locului li se vor spune cum să voteze. ”

De asemenea, un internaut a scris pe pagina de socializare că zeci de oameni care au venit la Rezina din Regiunea Transnistriană li s-a dat indicații pentru a vota anumite partide.

Banditii de pe ambele maluri a Nistrului si-au unit fortele pentru a nu pierde puterea. Saizeci si patru autocare cu numere moldovenesti circula regulat pe rutele Rabnita-Soldanesti si Rabnita -Rezina transportand alegatorii transnistreni la sectiile de votare. Priviti ce ajiotaj si ce rand au format alegatorii din transnistria la sectia de votare din Rezina. Au indicatii de a vota PD sau Sor. Cei ce se prezinta individual voteaza PSRM. Basarabenii stau linistit acasa. Pe ei nu-i intereseaza politica. Transnistrenii ne hotarasc soarta pentru urmatorii patru ani”, se arată în postare.

Foto: facebook/ Victor Cibotari

Totodată, mai multe autocare și microbuze pline cu alegători din regiunea transnistreană ar fi fost aduse la Șoldănești să voteze, scrie Agora.md. Potrivit portalului, un cititor a acestora a expediat pe adresa redacției și imagini video, mulțimea a fost adusă organizat la secția de vot încă de la primele ore ale dimineții. În imagini se văd și câteva persoane îmbrăcate în veste cu sigla Partidului Democrat.

O situație similară a fost observată și în orașul Căușeni.

Șoldănești este în circumscripția nr. 13. Aici candidează următorii concurenți: Graur Eleonora (PDM), Ciorici Valeriu (PSRM), Nauc Leonid (Partidul Politic „Şor”), Cataranciuc Serghei (ACUM), Macrii Elena (PCRM), Perciun Ion (Candidat independent), Andrieș Galina (Partidul Național Liberal).

La Căușeni, coloane cu zeci de alegători au putut fi observate la intrare într-o secție de vot, iar în imediata apropiere mai multe microbuze cu numere de înmatriculare din stânga Nistrului.

 

VIDEO: Agora.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram