/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Diaspora votează! Un moldovean din Elveția s-a trezit la ora 5 dimineața pentru a ajunge la secția de votare de la Geneva

missing
24 februarie 2019, ora 09:46

Dacă moldovenii din în țară vor face doar câteva sute de metri pentru a ajunge la secțiile de votare, atunci unii concetățeni de-ai noștri de peste hotare vor face sute de kilometri pentru a-și putea exercita dreptul la vot. Este și cazul lui Radu Budan, stabilit în Elveția, care s-a trezit cu noaptea în cap pentru a ajunge la unica secție de votare din această țară și a-și putea da votul pentru viitorii deputații și deputate care-i vor reprezenta interesele în viitorul Legislativ. 

„Este ora 5:50, la ora 06:04 am trenul care merge spre gara centrală Zurich, de acolo vom merge spre Geneva. În Geneva este unica secție de votare din Elveția și vom vota acolo. Toată ziua vom o să fim pe drum: 3,5 ore într-o direcție, 3,5 ore în altă direcție cu trenul”, a spus Radu Budan.

Acesta speră ca secția de votare să nu fie foarte aglomerată, pentru a putea reveni spre seară înapoi în orașul în care locuiește.

„Sper să nu fie rândul mare acolo, fiindcă, dacă va fi rând rândul mare nu o să reușesc să vin înapoi sau o să trebuiască să nu merg la serviciu, deoarece sunt seara la serviciu, sau să nu votez”, a mai spus Radu.

Pentru alegerile parlamentare din acest an, peste hotarele țării au fost deschise peste o sută de secții de votare. În țară, numărul acestora este de peste două mii. Până la ora 09:45, prezența la vot este de circa 7%.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram