/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Președintele PDM Vlad Plahotniuc a votat dis-de-dimineață, fără presă. Cum și-a explicat votul

missing
24 februarie 2019, ora 10:10

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, și-a exercitat dreptul la vot dis-de-dimineață. Acesta a mers la ora 7:30, la secția de votare nr. 10, din sectorul Centrul al capitalei. Liderul democraților a decis să voteze fără presă; colegii acestuia au trimis ulterior un comunicat de presă.

„Am votat pentru Partidul Democrat, am votat pentru unicul partid care, prin ordinea și disciplina aduse în instituții și în țară, prin politicile economice promovate, a reușit să aducă în bugetul țării cu 15 mlrd de lei mai mult decât au făcut-o guvernările precedente. Partidul Democrat, cu acești bani, a reușit să majoreze salariile și pensiile, să construiască drumuri bune în toată țara, să lanseze proiectul “Prima Casă” pentru tineri, să majoreze indemnizațiile și ajutoarele, să majoreze indemnizația la nașterea copilului până la 10 mii de lei, să ofere familiilor pentru fiecare copil câte 200 de lei lunar până la 18 ani, să ofere medicamente gratis, să ofere pensionarilor 600 de lei de Crăciun și va oferi și de Paști și multe, multe altele”, a spus Vlad Plahotniuc după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Acesta a mai spus că a votat „pentru ca Moldova să nu mai nimerească din nou pe mâinile partidelor de opoziție incompetente, care vor să vină la guvernare să stopeze indemnizațiile și ajutoarele, să micșoreze salariile și pensiile, să închidă școlile, cum au mai făcut-o, și să arunce țara în haos și sărăcie.”

Liderul democraților a făcut un apel către toți cetățenii să vină la vot și să voteze pentru continuarea stabilității și dezvoltarea țării: „Îi îndemn pe toți să meargă la vot și să voteze pentru cei trei trandafiri, pentru unicul partid care poate să asigure în continuare stabilitatea politică în țară și dezvoltarea economică, votați Partidul Democrat și candidații PDM în circumscripții.”

În total, în republica Moldova au fost deschise peste două mii de secții de votare. Către ora 10:00, prezența la vot este de aproape 9%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram