Imaginile video care au însoțit comunicatul prin care presa a fost informată că liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc și-a exercitat dreptul de vot apar ca fiind publicate pe contul de Youtube al partidului pe 23 februarie, în timp ce alegerile parlamentare au avut loc pe 24 februarie. PDM explică că eroarea se datorează diferenței de fus orar dintre R. Moldova și orașul în care se află serverele Youtube.

UPDATE. 15:56 PDM explică că videoclipurile încărcate pe site-ul YouTube.com (inclusiv cele încărcate în Republica Moldova) primesc în mod automat data și ora din orașul San Bruno, California, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde se află sediul și serverele YouTube.

„Între Chișinău și San Bruno există o diferență de fus orar de 10 ore în favoarea Chișinăului, prin urmare un videoclip încărcat dimineața devreme la Chișinău apare pe YouTube ca fiind plasat în seara zilei precedente. Exact aceasta a fost situația cu videoclipul încărcat de PDM pe YouTube cu privire la participarea la vot a președintelui PDM”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

UPDATE. 14.50 Vitalie Gamurari a declarat pentru ProTV, că Plahotniuc a mers la vot pe 24 februarie, iar despre faptul că imaginile apar publicate pe 23 pe Youtube, acesta spune că „nu este inginer să explice această eroare”.

În imagini este arătat cum Plahotniuc intră în secția de vot, prezintă actele, votează etc. Tot acolo observăm că acesta este însoțit de fotograf, iar în secție nu se văd oameni cu excepția bodygarzilor și a lucrătorilor biroului electoral.

Precizăm că clipul video este fără sunet, iar potrivit lui Plahotniuc și-a exercitat dreptul de vot în secția de vot nr. 29/19.

Redacția TV8 a încerca să obțină o explicație de la purtătorul de cuvânt al formațiunii Vitalie Gamurari și de la responsabilul de campanie vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari, însă nici unul nu a răspuns la telefon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!