/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ La protest, cu carne crudă. Câțiva comercianți au protestat la sediul ANSA din Cahul din cauza că nu le sunt eliberate certificate veterinare

missing
26 februarie 2019, ora 19:22

Au adus carne crudă la protest. Mai mulți fermieri au dat buzna în sediul ANSA de la Cahul și au aruncat bucăți de carne de porc pe podea, în semn de nemulțumire că nu le sunt eliberate certificate veterinare. De cealaltă parte, funcționarii susțin că aceștia nu ar fi respectat cerințele pentru ca marfa să primească actele necesare pentru a fi vândute.  

Uite cum stă lumea. Așteptăm răspunsul de la veterinăria de la Cahul.

Mai mulți agenți economici s-au adunat în această dimineață în fața sediului ANSA din Cahul. Aceștia cumpără animale și vând carnea după ce acestea sunt sacrificate. Bărbații au amenințat funcționarii că vor arunca carne de porc pe tot drumul până la piață, dacă specialiștii nu le vor elibera certificate de calitate.

Toată Moldova și toată țara să vadă cu ce am ajuns la sud. Am votat, am așteptat votarea ca să vedem ceva mai bine, a doua zi am ieșit după votare ca să vedem ce se face.

Potrivit reprezentanților ANSA, veterinarii au refuzat să primească lotul de carne pentru că ar fi fost adusă în stare caldă, deși legea spune că după ce animalul a fost tăiat, carnea trebuie să se răcească cel puțin șase ore.

Problema la moment nu este rezolvată. Agenții economici refuză să îndeplinească cerințele medicului veterinar, care se conduc de norme sanitare și de legislația Republicii Moldova. Carnea caldă este foarte periculoasă pentru consumatori și poate provoca consecințe groaznice, precum intoxicarea în masă”, Serghei Maximenco, șef direcția regională ANSA, Cahul.

Potrivit celor de la ANSA, animalele sunt sacrificate într-un abator din satul Roșu, din raionul Cahul. Primarul de acolo susține că a semnalat și alte abateri. Potrivit acestuia, depozitul în care ținuți porcii, în jur de 60 la număr, ar fi murdar, fiind amplasat chiar în curtea unui bloc de locuit.

Acolo se formează un miros foarte neplăcut și oamenii nu pot să deschidă nici geamurile nici nimic. Și de câte ori au fost plângeri și din partea mea și din partea fostului primar de atunci, nu s-a hotărât nimic. În orice caz de când eu sunt primar, nu i-am dat autorizație de funcționare”, primarul satului Roșu, Cahul.

După ce au protestat, agenții economici au depus și o plângere la poliție în față de refuzul funcționarilor de la ANSA din Cahul.

Reporter: Diana Popa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram