Taximetristul, care în toamna anului 2017, fiind drogat la volan, a accidentat mortal un pieton în capitală a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. În plus, acesta a fost obligat să achite în beneficiul succesorului victimei a unui prejudiciu moral şi material de 200 mii de lei.

Potrivit procuraturii, tragedia s-a produs în seara zilei de 19 noiembrie 2017, pe şoseaua Munceşti din Capitală, când inculpatul, în vârstă de 22 de ani, care se afla în stare de ebrietate narcotică la volanul unui taxi, a accidentat mortal un bărbat care trecea strada în afara trecerii pentru pietoni.

Victima avea 47 şi era locuitor al raionului Hânceşti.

La finele anului trecut, pentru faptele imputate, instanţa de fond a condamnat taximetristul la o pedeapsă neprivativă de libertate. Nefiind de acord această sentinţă, Procuratura a contestat-o, insistând pe o pedeapsă reală cu închisoare.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!