Poliția s-a autosesizat după ce un grup de moldoveni, activiști ai Partidului Nostru, și-au ars la Moscova pașapoartele moldovenești în semn de protest. Oamenii legii spun că aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea, pentru că protestul dat reprezintă o acțiune intenționată îndreptată spre ațâțarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase.

Acțiunea dată este prevăzută de Codul Penal, mai exact de art.346: Acţiunile intenţionate, îndemnurile publice, inclusiv prin intermediul mass-media, scrise şi electronice, îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase, spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale, precum şi limitarea, directă sau indirectă, a drepturilor ori stabilirea de avantaje, directe sau indirecte, cetăţenilor în funcţie de apartenenţa lor naţională, etnică, rasială sau religioasă.

Potrivit articolului dat, cetățenii în cauză riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

/VIDEO/ În semn de protest, activiștii „Partidului Nostru” și-au ars pașapoartele la Moscova. „Nu mai văd nici un rost să ne întoarcem în Republica Moldova” 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!