/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Ce spune Maia Sandu despre eventuale coaliții în viitorul Parlament

missing
27 februarie 2019, ora 08:12

Copreședinta blocului ACUM DA PAS, Maia Sandu, susține că odată ce mandatele de deputat vor fi validate, își va menține retorica pe care a avut-o în campania electorală și anume că în următorul Parlament blocul nu va purta negocieri nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Politiciana spune că blocul ACUM nu poate în campanie să vină cu un mesaj, iar după alegeri să-și modifice opinia pentru că astfel ar trăda alegătorii. De asemenea, Maia Sandu nu exclude o eventuală coaliție între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor.

„Noi venim cu niște legi care să elibereze instituțiile statului din captivitate, legi care sunt pentru cetățeni. Și dacă mai sunt și alți oameni cu cât de puțină responsabilitate în Parlament, aceste legi o să treacă, dacă nu sunt, asta e”, spune lidera PAS.

Totodată, Maia Sandu spune că una dintre primele proiecte pe care le vor înainta în Parlament va ține de declararea situației excepționale în sistemul organelor de drept prin care se recunoaște captivitatea judecătorilor și procurorilor, a tuturor organelor de drept și necesitatea eliberării tuturor acestor instituții prin măsuri extraordinare.

Pe circumscripția națională patru partide vor accede în următorul Parlament. Primul este PSRM, cu 31,15%, urmat de blocul ACUM care a acumulat 26,84%; PDM cu 23,62% și  Partidul Șor cu 8,32%. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Cele 51 de fotolii de deputat obținute pe circumscripții uninomnale vor fi împărțite în felul următor: 17 PSRM, 17 PDM, 12 ACUM, 2 Partidul Șor și trei candidați independenți.

Întreaga emisiune „Politica Nataliei Morari” o vedeți mai jos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram