Procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de detenție. De asemenea, acuzatorul cere ca acestuia să i se aplice o amendă în mărime de 650 de unități contravenționale și 65 000 de lei, cheltuieli judiciare, potrivit avocatei acestuia, Angela Istrati.

Sentința urmează a fi pronunțată săptămâna viitoare, pe 5 martie.

Totuși, avocata speră va Petic să fie achitat: „Sper, deși fără certitudine, ca va fi pronunțată sentința de achitare!”, a comentat Angela Istrati.

Ieri, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Orhei, privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Petic.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Petic a fost candidat la alegerile parlamentare din acest an, din partea blocului ACUM, pe circumscripția națională. Instanța nu i-a permis însă acestuia să facă agitație electorală. El a figurat în lista blocului cu numărul 33 și nu a acces în Parlament.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!