Democratul Iurie Urzică care este al doilea după numărul de voturi pe circumscripția nr. 4, Rîșcani a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care cere renumărarea voturilor în secțiile de votare în circumscripția nr.4 și anularea proceselor verbale privind rezultatele numărării voturilor din circumscripția dată.

Potrivit contestației, în cadrul număratului de voturi ale alegătorilor, observatorii PDM au depistat un șir de abateri în mai multe secții de votare, mai exact, potrivit lui Urzică, în procesele verbale finale au fost indicate date eronate, cu privire la numărul de numărul de voturi date de alegători pentru fiecare concurent electoral.

„În deosebi în favoarea concurentului electoral Mizdrenco Vladimir au fost incluse un șir de voturi nevalabile, iar în contrariu în defavoarea mea Urzică Iurie au fost declarate nevalabile mai multe buletine de vot. În așa condiții considerăm, că a fost încălcată voința reală a alegătorilor, ceia ce în consecință încalcă dreptul ultimilor la vot”, se spune în contestație.

Astfel, potrivit lui Urzică, se ajunge la concluzia că rezultatele indicate în procesele verbale contestate, nu sunt valabile, în consecință și procesele verbale nu corespund legislației în vigoare.

Precizăm că pe circumscripția nr. 4 Rîșcani, a ieșit învingător socialistul Vladimir Mizdrenco. Diferența dintre el și Iurize Urzică este de 170 de voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!