/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ S-a topit zăpada, a apărut mizeria. Locuitorii Capitalei se plâng că în parcuri și pe străzi este murdar

missing
28 februarie 2019, ora 19:31

A venit primăvara, deci e timpul să facem curățenie. Am ajuns într-un parc de lângă porțile orașului pentru a vedea câtă mizerie a rămas după topirea zăpezii. Cu mine am adus o pungă pentru gunoi pentru a strânge toată murdăria pe care o voi găsi astăzi. Să vedem cât de plină va fi spre final”, Diana Popa, reporter TV8.

Zona verde a început să se transforme într-o adevărată gunoiște. Deși grămezile sunt prea multe pentru a fi numărate, nu am găsit nici un coș prin apropiere.

„În funcție de ce gunoi găsim ne putem da seama cum și-au petrecut oamenii timpul liber. De exemplu, aici, clar lucru, au stat iubitorii de bere și de cârnăciori”.

„Iar aici s-a odihnit un grup și mai mare de persoane. Aceștia au lăsat sticle, furculițe, pahare și multă altă murdărie”.

În doar cinci minute am adunat două pungi pline de gunoi, care tocmai se rup, de câtă murdărie am adunat în ele. Însă nici acestea nu sunt de ajuns pentru a strânge toată mizeria de pe această poiană”, Diana Popa, reporter TV8.

Unicul trecător pe care l-am văzut în parc a venit să strângă măceșe, însă după ce a văzut că trebuie să calce prin gunoaie, a renunțat la această idee.

„Guvernul ar trebui demult să se ocupe de asta. Chiar vara am discutat cu poliția și i-am rugat să pune amendă”.

Și pe străzi situația nu este mai bună. Oamenii se plâng că odată cu încălzirea timpului, a repărut mizeria.

„Praful, murdărie, hârtie, culioace o grămadă, pe tot orașul numai de acestea”.

„Noi avem nevoie de câte un polițist pentru fiecare om. Avem nevoie de măsuri, pentru a pedepsi, pentru că oamenii nu conștientizează”.

„Nu-i chiar frumos, este mult gunoi. Dar se întâmplă să fie și mai curat”.

„Foarte murdar între case. Uitați-vă la strada Miron Costin. Murdărie. Gunoi peste tot deja mulți ani”.

Nu toți însă s-au apucat benevol să facă ordine pe lângă blocurile în care locuiesc. trăiesc.

„Iată teritoriul meu, eu am făcut curat. Iată, vedeți. Greu sau nu, dar am făcut. Nimeni nu vrea, nimeni nu vrea să ajute”.

„Avem o persoană specială care se ocupă cu curățenia și este curat.

„Acei de sus comandă și acei de jos… Știi, ca acasă, când este un gospodar, toți se duc după gospodar se iau. Eu aș ieși, dar mie nu mi-a spus nimeni”.

Potrivit primăriei Chișinău, regia locativ-comunală va acționa cu 19 utilaje de tehnică, pentru intervenția pe trotuare și între cartiere. Totodată, 366 de persoane sunt implicate la salubrizarea teritoriilor aflate în gestiune și evacuarea deșeurilor vegetale.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram