/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A ajuns în parlament cu 42% din voturi. Ce venituri declară deputatul din partea Partidului Democrat

01 martie 2019, ora 14:25

Secretar al comisiei permanente, Comisia Securitate Națională, apărare și ordine publică, Eugeniu Nichiforciuc este candidatul Partidului Democrat (PDM) la alegerile parlamentare, care va ajunge deputat în viitorul Parlament cu voturile a peste 12 mii de alegători de pe circumscripția nr. 8 Florești. Acesta a acumulat un procent de 42 la sută din voturile alegătorilor.

Nichiforciuc a declarat pentru ultimii doi ani un salariu de peste 317 de mii de lei, soția sa a avut un salariu mai modest de 73 de mii de lei. Acesta a obținut din vânzarea unei cotei părți de 67% al SRL-ului Construct AgentGrup 100 500 de lei. Acesta mai declară că alte 350 mii de lei le-a obținut din vânzarea unui automobil de model Land Rover Discoveri. În prezent, familia Nichiforchic deține un Audi Q5 din 2014, care valorează de peste 729 mii de lei.

La fel, deputatul a primit circa 131 mii de lei din pensii, burse și indemnizații, premii. De asemenea, soții Nichiforciuc au primit donații de la evenimente de familie sau ceremonii de 50 000 euro.

Familia Nichiforchic deține trei apartamente, însă declară valoarea doar a două imobile. Astfel, un apartament care l-au obținut în anul 1995 cu suprafața de 72,9 metri pătrați valorează circa 403 mii de lei. Alt imobil având o suprafață de 42,19 metri pătrați obținut în 2013 costă 14 119 euro. Al treilea apartament de 330 metri pătrați, depuatul PDM nu a menționat valoarea imobilului.

Deputatul, mai are două companii de comerț și două de transport. Cel mai mult valorează circa 127 mii de lei. Democratul a mai declarat dividente de peste 310 de mii de lei primite din cota de 67% pe care o deține în SRL ConstructAgentGrup. Familie Nichiforchic a mai încasat peste 371 de mii de lei dividente de la SRL Max Ball.

Nichiforciuc s-a alăturat în PDM în 2012, ocupând și funcția de secretar General Adjunct al PDM. În 2014, candidatul a fost vicedirector la SA „Terconvit”. Iar din 2015 acesta este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Candidatul a deținut funcții publice, activând în Secţia organizatorică şi protocol al aparatului Comitetului Central al PCRM, Aparatul CC al PCRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram