Alla Pilipețcaia este candidata Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile parlamentare, care va ajunge deputată în viitorul Parlament cu voturile a peste zece mii de alegători de pe circumscripția nr. 7 Soroca. Aceasta a acumulat un procent de 37 la sută din voturile alegătorilor, învingându-și principalul contracandidat Victor Său, care a acumulat 27% din voturi.

Pilipețcaia are 47 de ani, este ingineră de profesie și directoare a unei companii cu activități în industria alimentară, SRL „Debut-Sor”. Viitoarea deputată deține și o cotă de 50% din această întreprindere. În ultimii doi ani, ea a obținut un salariu de circa 120 de mii de lei de la această întreprindere, iar peste jumătate de milion de lei le-a obținut în calitate de dividende. Soțul Allei Pilipețcaia este angajat la Inspectoratul de Poliție din Soroca, instituție de la care a primit un salariu total de peste 200 de mii de lei, în ultimii doi ani. Circa 51 de mii de lei, familia le-a obținut în această perioadă în calitate pensie de la CNAS.

De asemenea, Pilipețcaia este membră a Consiliului orășenesc Soroca. Ea declară două terenuri intravilane, care sunt estimate la peste 130 de mii de lei. De asemenea, ea indică în declarație o casă de locuit în valoare de circa 1,5 milioane de lei și alte cinci spații locative de până la 400 de mii de lei.

Viitoarea parlamentară nu indică automobile în declarația de avere, dar menționează anumite bunuri de valoare, cum ar fi obiecte de artă sau metale prețioase, însă, această informație este secretizată.

Vezi și:

Un apartament de un milion de lei, mașină și credit de 200 de mii. Cine este candidatul a care câștigat pe circumscripția din Drochia

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!