/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ O secție a Maternității din Spitalul nr. 1 a fost renovată. S-a schimbat mobila și a fost dotată cu utilaje medicale noi

missing
01 martie 2019, ora 16:14

Secția obstetrică din cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 a fost redeschisă după reparații. Lucrările au durat jumătate de an și, potrivit autorităților municipale, s-au renovat saloanele și blocurile sanitare, s-a schimbat mobila și au fost aduse utilaje medicale noi. Astfel, după reparație, Secţia de obstetrică, va avea în total 40 de paturi și va putea asigura până la trei mii de nașteri anual.

„Sunt sigur că aici, cel puțin, trei mii de mămici și copii nou-născuți vor beneficia de maxim confort și servicii medicale calitative”, a specificat primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

La rândul său, Iurie Crasiuc, directorul interimar al Spitalului Clinic Municipal Nr.1 a precizat că Secția de obstetrică fusese reparată anterior în anul 1998 și nu mai corespundea numărului anual de solicitări pentru nașteri. De asemenea, era necesar de a înlocui aparatajul medical, cu unul mai performant, conform necesităților curente.

Spitalul Clinic Municipal Nr.1 cu profilul Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie, Chirurgie şi Terapie dispune de 28 secții cu o capacitate de cinci sute de paturi. Anual, aici sunt tratați circa 23 mii de pacienți, inclusiv circa zece mii nașteri.

Costul lucrărilor de reparație este de 6,6 milioane lei, surse financiare alocate din bugetul municipal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram