Socialistul Oleg Savva a câștigat alegerile pe circumscripția nr. 11, Fălești, cu votul a circa zece mii de alegători. Acesta a acumulat 33% din voturile electoratului de pe această circumscripție, cu doar un procent mai mult decât Iraida Bînzari, contracandidata acestuia pe circumscripția de la Fălești. 

Oleg Savva a fost deputat și în precedenta componență a legislativului, tot din partea Partidului Socialiștilor. El a indicat în declarația de avere pentru ultimii doi ani încasări de 322 de mii de lei din salariul său și al soției; dintre aceștia, plăți compensatorii din cadrul Parlamentului au constituit 133 de mii. El a mai raportat un teren intravilan și o casă de locuit de 116 metri pătrați, valoarea căreia este de 57 de mii de lei, și o construcție auxiliară în valoare de aproape 20 de mii. Acestea din urmă le-a obținut printr-un contract de donație. De asemena, deputatul ales indică faptul că deține o cotă parte într-o companie de taxiuri, valoare de cumpărare a cotei părți fiind de 4590 de lei.

Oleg Savva a ajuns în atenția presei ca deputat care a acces în Parlament având venituri mai mult decât modeste. Asta nu l-a împiedicat însă „să-și ajute” partidul cu zeci de mii de lei, bani pe care i-ar fi primit el însuși drept donație, scrie portalul anticorupție.md. Pe parcursul ultimilor ani, Oleg Savva a sponsorizat constant partidul din care face parte, dar și campaniile electorale în care au fost implicați exponenți ai PSRM. În afară de cele 87.500 de lei cu care a contribuit în 2014 la alegerile parlamentare, Savva a scos din buzunar 74.700 de lei în 2016, în timpul campaniei electorale a președintelui Igor Dodon, și 53.900 de lei în cadrul campaniei electorale pentru referendumul privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă din 2017. În 2015 el a vărsat în pușculița formațiunii politice 1.500 de lei, în 2016 – 5.000 de lei, iar în primul trimestru din 2018 – 27.100 de lei.

Pe lângă finanțarea partidului din care face parte, Oleg Savva ar fi fost implicat și în presupuse tentative de corupere a alegătorilor. Potrivit portalului 10tv.md, la sfârșitul lunii septembrie curent deputatul a fost surprins în timp ce descărca dintr-un camion produse alimentare, asta chiar dacă legislația interzice acordarea darurilor electorale.

În total, pe circumscripția nr. 11 au candidat șase persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!