Socialistul Oleg Savva a câștigat alegerile pe circumscripția nr. 11, Fălești, cu votul a circa zece mii de alegători. Acesta a acumulat 33% din voturile electoratului de pe această circumscripție, cu doar un procent mai mult decât Iraida Bînzari, contracandidata acestuia pe circumscripția de la Fălești. 

Oleg Savva a fost deputat și în precedenta componență a legislativului, tot din partea Partidului Socialiștilor. El a indicat în declarația de avere pentru ultimii doi ani încasări de 322 de mii de lei din salariul său și al soției; dintre aceștia, plăți compensatorii din cadrul Parlamentului au constituit 133 de mii. El a mai raportat un teren intravilan și o casă de locuit de 116 metri pătrați, valoarea căreia este de 57 de mii de lei, și o construcție auxiliară în valoare de aproape 20 de mii. Acestea din urmă le-a obținut printr-un contract de donație. De asemena, deputatul ales indică faptul că deține o cotă parte într-o companie de taxiuri, valoare de cumpărare a cotei părți fiind de 4590 de lei.

Oleg Savva a ajuns în atenția presei ca deputat care a acces în Parlament având venituri mai mult decât modeste. Asta nu l-a împiedicat însă „să-și ajute” partidul cu zeci de mii de lei, bani pe care i-ar fi primit el însuși drept donație, scrie portalul anticorupție.md. Pe parcursul ultimilor ani, Oleg Savva a sponsorizat constant partidul din care face parte, dar și campaniile electorale în care au fost implicați exponenți ai PSRM. În afară de cele 87.500 de lei cu care a contribuit în 2014 la alegerile parlamentare, Savva a scos din buzunar 74.700 de lei în 2016, în timpul campaniei electorale a președintelui Igor Dodon, și 53.900 de lei în cadrul campaniei electorale pentru referendumul privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă din 2017. În 2015 el a vărsat în pușculița formațiunii politice 1.500 de lei, în 2016 – 5.000 de lei, iar în primul trimestru din 2018 – 27.100 de lei.

Pe lângă finanțarea partidului din care face parte, Oleg Savva ar fi fost implicat și în presupuse tentative de corupere a alegătorilor. Potrivit portalului 10tv.md, la sfârșitul lunii septembrie curent deputatul a fost surprins în timp ce descărca dintr-un camion produse alimentare, asta chiar dacă legislația interzice acordarea darurilor electorale.

În total, pe circumscripția nr. 11 au candidat șase persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!