Alegeri prezidenţiale în Ucraina: actorul de comedie Volodimir Zelenski îşi măreşte avansul faţă de principalii contracandidaţi

04 martie 2019, ora 16:41

Conform sondajului realizat de grupul independent de evaluare ‘Rating’ din Kiev, actorul (41 de ani), un novice pe scena politică ucraineană, este preferat de 25,1% dintre alegătorii care au declarat că se vor prezenta la urne.

Preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko, ce candidează pentru un al doilea mandat, se situează pe locul doi, cu 16,8% din intenţiile de vot, fiind urmat îndeaproape de fostul premier Iulia Timoşenko, cu 16,2% din simpatii.

La alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în statul ucrainean concurează în total 44 de candidaţi, ceilalţi însă rămân cu mult în urma primilor trei favoriţi: Iuri Boiko, 11,3% din intenţii, Anatoli Griţenko – 7,7%, Oleg Liaşko – 5,6% Andrii Sadovii – 3% etc, conform agenţiilor de presă ucrainene. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine 50% din voturi, aşa cum prevăd sondajele, primii doi se vor confrunta într-un al doilea tur de scrutin, programat să aibă loc la 21 aprilie.

Potrivit grupului de sondare ‘Rating’, sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2.500 de persoane în toate regiunile Ucrainei, cu excepţia peninsulei Crimeea (anexată de Rusia în 2014), în perioada 19-28 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram