/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/FOTO. VIDEO/ Bătălie cu portocale în Italia. Circa 500 de tone de citrice au fost folosite la carnaval

missing
04 martie 2019, ora 17:34

Bătălia cu portocale este tradiționalul carnaval din Italia. Oamenii se împart în două tabere – cei de la sol şi cei care se plimbă prin oraş într-un car. Aruncă unii în alţii cu tone de portocale, până obosesc sau până rămân fără muniţie, potrivit Digi24.

Astfel, dacă aveți intenția să participați la acest eveniment vizitatorii sunt atenționați să țină cont că pot suferi răni, iar cei care nu sunt încântați de astfel de evenimente pot urmări „lupta” de la distanță.

Cetățenii orașului Ivrea consideră că acest carnaval este o parte importantă a culturii lor și vrea să descrie această bătălie ca un eveniment „de eliberare”.

Este vorba despre un eveniment care are loc cu 40 de zile înainte de Paștele catolic. Astfel, carnavalul este organizat pentru oamenii care se revoltă împotriva guvernului. Anul acesta evenimentul a atras în jur de 100 000 de mii de spectatori, scrie allexciting.com.

Aceasta este o tradiţie ce s-a născut din povestea unei tinere care a refuzat să cedeze avansurilor unui nobil. L-a decapitat pe acesta, iar localnicii i-au luat fetei apărarea în faţa soldaţilor care voiau să-l răzbune pe aristocrat.

Pentru bătălia de portocale  au fost folosite aproximativ jumătate de milion de kilograme de citrice. Anul acesta evenimentul a început la data de 2 martie și se va finaliza la 5 martie.

Foto: twitter/ Pixiedust

Foto: twitter/ ITALIAN SHOWCASE

Foto: twitter/ Thomas Martellone

Foto: twitter/ LoveOnn

Foto: twitter/ Adams & Butler

Foto: twitter/ LoveOnn

Foto: twitter/ DCQItalia

Foto: twitter/ Attavanti

Foto: twitter/ This is Europe

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram