Viitorul Parlament va fi compus, în mare parte, din juriști, economiști și specialiști în educație (profesori, pedagogi, lectori universitari).

Din cei 101 de viitori parlamentari, 33 au studii juridice (sau circa 32 % din numărul total de deputați aleși), 16 sunt economiști (sau aproximativ 16% din numărul total al viitorilor parlamentari), iar 11, profesori, pedagogi și lectori universitari (sau circa 11% din numărul total al deputaților aleși).

Printre profesiile care se întâlnesc mai frecvent în rândurile viitorilor deputați sunt: politologi (6), istorici (6) și ingineri (9).

De asemenea, printre viitorii deputați se regăsesc și jurnaliști, un militar, un medic veterinar, un arhitect etc.

Comisia Electorală Centrală s-a expus asupra corectitudinii desfășurării alegerilor parlamentare și a expediat dosarele deputaților aleși la Curtea Constituțională care urmează să decidă dacă validează ori nu scrutinul parlamentar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!