/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/INFOGRAFIC/ Viitorul Parlament va fi compus din juriști și economiști. Ce profesii au viitorii deputați

04 martie 2019, ora 15:50

Viitorul Parlament va fi compus, în mare parte, din juriști, economiști și specialiști în educație (profesori, pedagogi, lectori universitari).

Din cei 101 de viitori parlamentari, 33 au studii juridice (sau circa 32 % din numărul total de deputați aleși), 16 sunt economiști (sau aproximativ 16% din numărul total al viitorilor parlamentari), iar 11, profesori, pedagogi și lectori universitari (sau circa 11% din numărul total al deputaților aleși).

Printre profesiile care se întâlnesc mai frecvent în rândurile viitorilor deputați sunt: politologi (6), istorici (6) și ingineri (9).

De asemenea, printre viitorii deputați se regăsesc și jurnaliști, un militar, un medic veterinar, un arhitect etc.

Comisia Electorală Centrală s-a expus asupra corectitudinii desfășurării alegerilor parlamentare și a expediat dosarele deputaților aleși la Curtea Constituțională care urmează să decidă dacă validează ori nu scrutinul parlamentar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram