Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

Zece terenuri și un salariu lunar de două mii de euro. Ce mai indică în declarația de avere deputatul ales, Pavel Filip

04 martie 2019, ora 13:15

Concurentul care a câștigat la alegerile din  data de 24 februarie pe circumscripția nr.20, Strășeni este premierul Pavel Filip. Deputatul în viitorul Parlament a candidat din partea Partidului Democrat și se afla cu numărul doi pe lista de Partid. Pentru Filip au votat peste 13 mii de persoane. Astfel, el a obținut circa 45% din voturile alegătorilor.

Premierul declară un salariu de la Guvern de aproape 650 de mii de lei în ultimii doi ani. Totodată, de pe urma companiei SRL Burex, firmă deținută de familia premierului, Pavel Filip a avut un venit de peste 353 de mii de lei. Declarația de avere și interese persoanle prim-ministrului a fost publicată pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale.

De asemenea, premierul publică în declarația de avere un venit, în doi ani, de 7240 de lei din cota parte pe care o deține în compania SA Bucuria. Premierul spune că deține o mașină de marcă BMW X5 pe care ar fi achiziționat-o în anul 2007 și pe care ar fi costat 400 de mii de lei.

În declarația de avere, publicată de CEC, mai este menționat că premierul mai are patru conturi bancare în două bănci -MobiasBanca și Victoriabank. Trei dintre acestea sunt în lei pe care deține în total suma de 432 de mii de lei, iar pe un alt cont are depozitate 119 euro.

Pavel Filip mai declară câteva terenuri extravilane pe care le-a obținut până în 2012, valoarea cărora este cuprinsă între 160 de lei și 1348 de lei. Premierul mai deține un teren intravilan, obținut în 2016, pe care îl estimează la peste 600 de mii de lei.

La capitolul case și construcții, premierul declară o casă de locuit de 54,3 metri pătrați, obținută prin moștenire în anul 2014. De asemenea, Pavel Filip declară o casă de locuit de 316 meti pătați valoarea căreia este de 2 871 234 lei, pe care o deține printr-un contract de comodat.

Șeful Guvernului spune că mai deține două ceasuri pe care le-a primit cadou în 2006 și 2011.

În luna decembrie, RISE Moldova a publicat o investigație în care se spune că prim-ministrul Pavel Filip a devenit vecin cu o companie, care a cumpărat o casă spațioasă pentru care a plătit câteva milioane de lei. RISE Moldova scrie că această firmă de tip paravan îi aparține chiar familiei prim-ministrului. „Firma se numește Vota SRL. A fost creată în 1992, iar în 2015 a fost achiziționată în totalitate de către Burex SRL, companie controlată de cei doi copii ai prim-ministrului Pavel Filip: Iulian și Dumitru. Împreună aceștia au 99% din firmă, iar doar un procent îi revine lui Victor Filip, nepotul prim-ministrului”, scrie în investigație.

Pe circumscripția uninominală nr. 20, Strășeni, au candidat cinci persoane.

Vezi și:

Câte voturi au făcut-o pe Marina Tauber deputată și ce avere declara candidata PP ȘOR, când a intrat în competiția electorală

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram