/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Deputat și șef al departamentul juridic al fundației „Soluția”. Socialistul care a câștigat în circumscripția 24, Chișinău

missing
05 martie 2019, ora 08:35

Potrivit declarației de avere depuse la CEC, din funcția de parlamentar, în ultimii doi ani, el a obținut un venit salarial de circa 300 000 de lei, alte 133 000 de lei, deputatul le-a obținut de la Parlament în calitate de indemnizații. Alte circa cinci mii de euro candidatul le-a obținut în urma întoarcerii unei datorii. Soția candidatului, angajată la o întreprindere de stat, declară un venit salarial de circa 140 000 de lei pentru ultimii doi ani.

Vasile Bolea indică în declarația de avere două terenuri intravilane, care ar costa circa 170 000 de lei; trei apartamente, în valoare totală de circa 1,2 milioane de lei și două mașini în valoare de 100 000 de lei: un KIA RIO din 2002 și un Chevrolet Aveo, din 2010.

Candidatul indică în declarația de avere două fonduri de investiții, în sumă totală de 23 000 de lei și un credit de 25 000 de euro, pe care trebuie să-l întoarcă până în anul 2023.

Bolea este fondator al unei afaceri de familie din care deține o cotă parte de 50% și este acționar la o Societate pe Acțiuni din Vulcănești.

Potrivit Moldova Curată, în vara anului 2014, în timp ce la Bruxelles avea loc semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, în frunte cu Vasile Bolea și deputatul Ion Ceban, au organizat un protest în fața sediului Comisiei Europene la Chișinău, scandând mesaje antieuropene și militând pentru organizarea în Republica Moldova a unui referendum în această problemă.

Potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2014 Vasile Bolea a donat formațiunii politice din care face parte 83.000 de lei, jumătate din veniturile pe care le-a declarat pentru 2012-2013. În 2015, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale, potrivit aceleiași investigații, Bolea a contribuit la bugetul PSRM cu 95.000 de lei.

Precizăm că deputatul socialist Bolea Vasile este unul din autorii proiectului de lege potrivit căruia deputatii care au cel puțin zece ani vechime de activitate în domeniul dreptului, să acceadă în avocatură fără examen. Inițiativa a provocat revolte în rândul avocaților. Ulterior, proiectul a fost retras din Parlament.

Vasile Bolea este deputatul care a promovat o știre falsă difuzată de mass-media precum că dacă Maia Sandu ajungea președinte în anul 2016, avea să aducă în R. Moldova 30 de mii de sirieni. El a făcut declarații despre asta la TV8.

Informația despre cei 30.000 de sirieni a fost negată atât de Maia Sandu, cât și de aparatul Cancelarului german Angela Merkel, întrucât sursele care răspândeau acest fals făceau trimitere la o înțelegere dintre Angela Merkel și Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram