/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Polița de asigurare medicală poate fi cumpărată cu reducere de până la 60%, pentru două categorii de beneficiari

05 martie 2019, ora 11:55

Titularii de patente și persoanele care fac activități de comerț cu amănuntul pot cumpăra polițele de asigurare medicală cu reducere de la 50% la 60%, dacă o achită până pe data de 31 martie 2019.

Astfel, potrivit Serviciului Fiscal de Stat, pentru titularii de patentă de întreprinzător suma redusă cu 50% a primei de asigurare obligatorie este de 2028 lei, iar pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul suma redusă cu 60% este de 1622,40 lei.

Reducerea dată este valabilă doar în primele trei luni ale anului.

Prima de asigurare poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Serviciul respectiv permite mai multe posibilități de achitare: cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată, dar și la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poștale. La ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poştale persoanele se prezintă doar cu actul de identitate, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Potrivit SFS, această prevedere este stipulată de Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2019 nr. 301 din 30.11.2018, iar suma primei stabilite pentru anul 2019 constituie cifra de 4056 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram