/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ ACUM va cere Curții Constituționale să nu valideze rezultatele alegerilor în 5 circumscripții, inclusiv Orhei și Nisporeni

05 martie 2019, ora 14:26

Deputații aleși din partea blocului ACUM Da PAS vor cere Curții Constituționale (CCM) să nu valideze rezultatele alegerilor pe cinci circumscripții uninominale: nr. 47 și nr. 48 din regiunea transnistreană; nr. 17, Nisporeni; nr. 18, Orhei și nr. 4, Rîșcani.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții blocului electoral au prezentat raportul lor privind modul în care s-au desfășurat alegerile parlamentare. Aceștia au declarat că nu consideră scrutinul unul liber și corect și au enumerat încălcările care s-au produs în campania electorală și în ziua alegerilor.

 

De asemenea, cei de la ACUM au semnalat că, înainte de ziua alegerilor, au fost cazuri de schimbare a domiciliilor și de creare a domiciliilor fictive pentru aproximativ o mie de persoane.

În același timp, Sergiu Litvinenco, deputat ales din partea ACUM, a semnalat și lipsa transparenței în procesul de prezentare a rezultatelor alegerilor. Potrivit lui, deși este a doua săptămână de la alegeri, concurenții nu au încă datele privind modul în care s-a votat în fiecare secție.

 

Nereguli din circumscripțiile din stânga Nistrului:
Oamenii au fost aduși organizat
cca 1500 de incidente doar în ziua voturilor
cel mai mare număr de incidente au fost la alegerile prezidențiale 2016, turul doi, cînd erau circa 400 de incidente

Schimbarea domiciliilor fie în buletine fie în fișele de însoțire
la mii de persoane li s-a u făcut domicilii fictive

Lipsa transparenței în cee ace privește prezentarea datelor rezultatelor alegerilor
e a doua săptămână, dar noi încă nu avem datele privind rzultatele alegerilor pe fiecare secție de votare în parte

Năstase Vom cere invalidarea alegerilor în secțiile din transnistria orhei nisporeni și nr.4

vom recurge la propria agendă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram