Pilonii anti-parcare, instalați în centrul Capitalei, demult nu mai sunt luați în seamă de șoferi. Aceștia s-au învățat să-i ocolească atunci când găsesc o bucată de trotuar potrivită pentru a-și lăsa mașina. La doar câteva luni de la montare, unii piloni au fost deteriorați, iar câțiva chiar au fost scoși din asfalt. Primăria Chișinău este la curent cu această problemă, dar spune că abia după ce vor fi instalați și pilonii laterali, va fi regulă. Proiectul costă în jur de cinci milioane de lei.

Șoferii nu se grăbesc să-și schimbe obiceiurile de parcare, chiar dacă în zonă au fost instalați piloni, cu scopul de a-i opri. Astfel, acest spațiu din fața unui cinematograf din centrul Capitalei tot timpul plin de mașini.

Dacă nu avem alt loc, al spațiu, rezervat de Primărie, asta este.

Eu consider că este un lucru foarte buni că au fost instalați pilonii. Sigur că trebuie să respectăm toți regulile, dar cu părere de rău vă mai repet: e problema cu parcările.

Nu sunt parcări deloc. În primul rând trebuiau organizate parcările, iar apoi puși pilonii.

Șoferii dau dovadă de ingeniozitate și pe bulevardul Ștefan cel Mare. Aceștia parchează acolo unde pilonii lipsesc sau pe lângă ei, pornind avertizorul de avarie.

Pe o secundă, plec deja. Au pus pilonii ăștia aiurea. Fără rost. Bani cheltuiți în zadar. Trebuiau să crezee alte parcări dacă i-au instalat.

Pilonii provoacă incomodități nu doar șoferilor, dar și pietonilor, care sunt nevoiți să înconjoare materialele de construcție, lăsate în voia sorții.

Deși pilonii anti-parcare au fost instalați mai multe săptămâni în urmă, muncitorii au lăsat pavajul și cimentul chiar pe trotuar. În scurt timp, pungile cu pietrișul utilizat la instalare s-au transformat în adevărate urne de gunoi”, Diana Popa, reporter TV8.

N-au rost. I-au pus numai să fie să frumusață. Nu stimează, oamenii cu mașinile se parchează pe trotuare, nu stimează deloc.

Nicio stimă nu au. Iată șoferii au intrat aici, în loc să stăm noi…

Părerea mea e că nu este nevoie, fiindcă oricum șoferii parchează cum lor li este comod.

Serviciul de presă al Primăriei Chișinăune-a comunicat că este la curent cu toate problemele existente, însă instalarea pilonilor va da rezultat abia după ce vor fi instalați pe lateral, ca nicio mașină să nu poate intra în zona delimitată.

Urmează să fie instalați și din lateral. Străzile secundare care intersectează bulevardul Ștefan cel Mare tot să fie închise, ca să nu fie deloc acces, mașinile să nu parcheze”, Vasile Chirilescu, purtător de cuvânt, Primăria Chișinău.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că pilonii vor fi dotați cu benzi reflectorizante pentru a fi văzuți și pe întuneric. În total, proiectul prevede montarea a peste 5 mii de piloni pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe strada Vasile Alecsandri și bulevardul Constantin Negruzzi. Instalarea stâlpilor a costat bugetul municipal peste 5 milioane de lei.

Reporter: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!