/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Guvernul își va asuma răspundere în fața Parlamentului pentru alte câteva proiecte, spune Vlad Plahotniuc

missing
07 martie 2019, ora 11:59

Guvernul își va asuma răspundere pentru alte câteva proiecte, a anunțat astăzi președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a vorbit despre indexarea pensiilor cu 5,3% de la 1 aprilie: „E aproape dublu față de ceea ce era prevăzut, pentru că se va lua în calcul media inflației pentru ultimii trei ani, nu doar pe anul precedent”, a spus Plahotniuc.

Acesta a acuzat contracandidații săi de la alegeri de faptul că au mințit în campania electorală despre faptul că anu acesta pensiile nu vor fi indexate: „În realitate, în acest an noi majorăm pensiile pentru o mare categorie de cetățeni cu 15,3 la sută, deoarece cu 10% au fost majorate la începutul anului, iar cu 5,3 la sută vor fi majorate din luna aprilie”, a spus președintele PDM.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a spus că Executivul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului și pentru proiectul de lege privind acordarea ajutoarelor de 600 de lei, înainte de Paști, pentru pensionarilor și beneficiarelor de compensații, cu venituri lunare mai mici de 2000 de lei.

La mijlocul lunii februarie 2019, Executivul și-a asumat răspundere în fața Legislativului pentru alte șapte proiecte de legi.

O nouă ședință a Guvernului va avea loc astăzi, la ora 14.

Vezi și:

/VIDEO/ Plahotniuc, despre posibilele coaliții din viitorul Parlament: „Presupun că o să vă dezamăgesc…”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram