/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Plahotniuc, despre posibilele coaliții din viitorul Parlament: „Presupun că o să vă dezamăgesc...”

07 martie 2019, ora 12:11

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc a spus astăzi că negocierile privind crearea unei posibile coaliții în viitorul Parlament bat pasul pe loc: „În cazul când vă așteptați ca astăzi să vă vorbesc despre coaliții politice, presupun că o să vă dezamăgesc. Nu avem noutăți, fiindcă suntem în așteptare ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri și să înțeleagă pentru ce au fost votați”, a declarat liderul democraților astăzi, în cadrul unui briefing de presă. 

Președintele PDM a mai spus că democrații vor face coaliție cu cetățenii.

„Până unele partide își numără mandatele și se gândesc ce să facă cu ele, noi continuăm să muncim”, a declarat Plahotniuc. Acesta a anunțat ulterior că Guvernul își va asuma răspundere în fața Parlamentului pentru proiectul de lege privind indexarea pensiilor de la 1 aprilie și acordarea ajutoarelor de 600 de lei, în ajunul sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii cu venituri lunare mai mici de 2000 de lei.

„Am fi putut desigur să venim și cu multe alte decizii bune pentru cetățeni, dacă unele partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și investirea noului Guvern”, a spus Plahotniuc.

În primele zile după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare, PDM a expediat o scrisoare blocului ACUM DA PAS prin care îi invită pe deputații aleși de la ACUM la negocieri privind crearea unei coaliții în viitorul Parlament. La rândul lor, cei de la ACUM au spus că nu vor face coaliție cu niciunul dintre partidele care au acces în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram