Sâmbătă, 9 martie, telespectatorii TV8 vor putea privi în premieră prima ediție a emisiunii „Три миллиона”, care îl are ca invitat pe președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Pe lângă politician, un alt invitat al emisiunii va fi un simplu cetățean care va putea acorda întrebări. Și tu poți fi invitatul emisiunii, căci realizatoarea acesteia, jurnalista Maria Levcenco, își propune să realizeze interviuri cu politicienii din Moldova, dar nu în platou, ci în casa unor simpli oameni, care vor fi parte la dialog.

Emisiunile la care se dezbat subiecte de actualitate politica sunt destul de urmărite la noi în țară. Am spus de ce nu, să implicăm și oamenii care de obicei se află de cealaltă parte a ecranelor. Asta, de fapt, înseamnă revenire la adevărata democrație pentru că va pune în valoare dialogul direct între politician și cetățean. Deci, vom realiza săptămânal interviuri cu persoane publice acasă la oameni care se vor expune și vor adresa întrebări”, afirmă Maria Levcenco.

Astfel, jurnalista își propune să fie o punte de legătură între oameni și politicieni.

Timp de trei ani de zile, pe parcursul cărora zilnic am moderat talk-showul «Честно говоря» la Realitatea TV oamenii tot se plângeau că invităm aceleași peroane. Pe de alta parte demult auzim că politicienii și oamenii trăiesc în lumi paralele. Acum dorim să unim aceste lumi și să dam voce și altor persoane”, explică Maria.

Jurnalista spune că denumirea emisiunii este inspirată din numărul cetățenilor rămași în Moldova conform recensământului din 2014, iar
formatul, care este unul nou pentru R. Moldova, vine din experiența sa.

Doritorii de a participa la emisiune pot expedia solicitarea la adresa electronică maria.levcenco@ipis.md.

Emisiunea „Три миллиона” este proiectul și produsul Institutului pentru initiative strategice (IPIS) care va fi realizar cu suportul financiar al Fondului canadian pentru initiative locale (CFLI).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!