Un activist civic din Rusia a fost trimis la răcoare pentru 28 de zile, după ce a instalat un monument funerar cu numele și fotografia președintelui rus Vladimir Putin, în fața unui Inspectorat de Investigații din orașul Naberezhnye Chelny din Tatarstan, Federația Rusă. Este vorba despre Karim Yamadaev, un tânăr de 28 de ani, scrie Currenttime.tv.

Pe monument, 2019 este indicat drept anul în care a decedat Vladimir Putin. Pe rețelele de socializare, activistul și-a explicat gestul în modul următor: „Putin a îngropat internetul – locuitorii orașului Naberezhnye Chelny l-au îngropat pe Putin”.

Acțiunea are loc în contextul în care recent autoritățile ruse au aprobat un proiect de lege prin care cei care distribuie știri false pe internet sau care aduc ofense autorităților să fie amendați. Potrivit Dailystorm.ru, amenzile pornesc de la 30 de mii de ruble rusești și ajung la 1,5 milioane de ruble.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!