/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Filat, întrebat cu cine ar trebui să facă ACUM alianță, despre averea fiului său și despre Șor - deputat

missing
13 martie 2019, ora 12:08

Ex-premierul Vlad Filat are astăzi o nouă ședință de judecată. În sala de judecată, înainte de începerea ședinței, jurnaliștii l-au întrebat cum comentează rezultatele alegerilor și cu cine, în opinia lui, trebuie să facă alianță blocul ACUM. 

„Eu cred că ei știu cu cine trebuie să facă alianță”, a spus Filat. Acesta a rugat apoi presa să nu-i mai pună întrebări și să-i permită să participe la procesul de judecată.

Totodată, fostul premier a fost întrebat de jurnaliști de unde are Luca Filat, fiul său, bani pentru a închiria în Londra o locuință de lux, cu circa 1000 de lire sterline: „Cred că dumnealui are vârsta necesară în care să vă răspundă”, a spus Filat.

„Eu sunt aici pentru un proces de judecată, eu cred că este începutul doar, e o acțiune de revizuire, datele acestei cereri vor fi explicate deja de domnii avocați în detalii. Doar că vreau să vă spun că este un început (…). Eu deja, după atâta timp, am încetat să mai am speranțe false. Ceea ce este important e ca noi să parcurgem toate căile și să facem tot ce e posibil, nu doar să demonstrăm că în Republica Moldova avem nevoie de justiție, dar ca, prin acțiuni foarte concrete, dacă doriți și de la acest caz, să facem ca procesele de judecată în Republica Moldova să fie publice, să fie bazate pe probe, să fie echitabile. Este o cale pe acre mergem la CtEDO, sunt cererile care sunt examinate în regim prioritar și degrabă vom afla și soluțiile”, a spus Vlad Filat.

Fostul politician a fost întrebat în mod repetat când va face dezvăluirile promise: „Eu cred că tăcerea mea a fost mai grăitoare decât vorbele multora”, a spus Filat.

De asemenea, ex-premierul a fost rugat să comenteze faptul că Ilan Șor a devenit deputat și acesta a spus: „Felicit poporul moldovenesc cu acest lucru!”.

Ședința de judecată de astăzi în dosarul lui Vlad Filat a fost întreruptă. Avocații ex-premierului Filat au solicitat recuzarea a doi judecători din complet din motiv ca aceștia au participat la examinarea dosarului său și a sentinței, prin urmare apărarea consideră că judecătorii care l-au condamnat nu pot să revizuiască sentința. Cei doi judecători sunt Sergiu Lazari și Andrei Neculcea.

În dosarul al doilea, Filat e suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acesta nu-și recunoaște vina.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram