/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ambasadorul Elveției, despre alegerile parlamentare: Elveția împărtășește îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcări

missing
14 martie 2019, ora 15:49

Potrivit unui comunicat al ambasadei, Elveția încurajează Republica Moldova să urmeze recomandările concrete ale ODIHR din raportul preliminar, precum și alte recomandări internaționale, cum ar fi cele ale Comisiei de la Veneția de pe lângă Consiliul Europei.

Tot acolo se menționează că Elveția reiterează angajamentul său pentru realizarea programului de cooperare și dezvoltare cu Republica Moldova și dorința de a intensifica cooperarea în vederea unor reforme semnificative. De asemenea, speră la constituirea unui nou guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai și să asigure prosperitatea tuturor cetățenilor.

Elveția a susținut transformările politice, sociale și economice din Republica Moldova începând cu anul 2000. De atunci, a devenit unul dintre principalii donatori de granturi. În prezent, Elveția este cel mai mare donator bilateral în domeniile ocrotirii sănătății și culturii din Moldova.

Ambasadorul Elveției pentru Ucraina și Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer, se află în vizită oficială la Chișinău pe 13-14 martie curent. Domnul Scheurer a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, cu reprezentanți ai forțelor politice și membri ai comunității diplomatice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram