„El vine odată la mine și-mi spune: «Noi cumpărăm o bancă, sunt condiții foarte urgente, trebuie până la 5% să luăm acționari. Vă propunem să deveniți acționar, iar noi peste un an de zile vindem și o să aveți un profit foarte bun, cinstit»”, așa i-ar fi propus Ilan Șor ex-președintelui țării Petru Lucinschi să cumpere un pachet de acțiuni de 4,8% de la Unibank. Declarația a fost făcută de fostul președinte într-un interviu pentru RISE Moldova. „Nu-l bănuiesc că el a făcut cu intenție rea”, mai spune Lucinschi. 

În urma tranzacției, numele ex-președintelui Lucinschi a ajuns să figureze în raportul Kroll 1, privind frauda sistemului bancar. Acesta a cumpărat pachetul de 4,8% din acțiuni de la Unibank cu 18,7 milioane de lei împrumutați. O parte din acești bani – 4,8 milioane de lei – i-a luat direct de la Ilan Șor, pe atunci om de afaceri, scrie sursa citată.

În interviul acordat pentru RISE Moldova fostul șef de stat mai vorbește despre cum i-a permis Putin să privatizeze o vilă din suburbia Moscovei pe care a vândut-o mai apoi; despre rezultatul alegerilor parlamentare din acest an; despre familia sa, soția pe care a pierdut-o și fii săi Sergiu și Chiril Lucinschi; despre perioada când era președinte și dacă există viață și după ce pleci din fotoliul de șef de stat.

Petru Lucinschi este al doilea președinte al Republicii Moldova, acesta a deținut funcția de șef de stat în perioada anilor 1997 – 2001.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!