/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/INTERVIU VIDEO/ Petru Lucinschi, despre cum a ajuns să figureze în „Kroll 1”, după ce Ilan Șor i-a propus să cumpere acțiuni de la Unibank

14 martie 2019, ora 09:54

„El vine odată la mine și-mi spune: «Noi cumpărăm o bancă, sunt condiții foarte urgente, trebuie până la 5% să luăm acționari. Vă propunem să deveniți acționar, iar noi peste un an de zile vindem și o să aveți un profit foarte bun, cinstit»”, așa i-ar fi propus Ilan Șor ex-președintelui țării Petru Lucinschi să cumpere un pachet de acțiuni de 4,8% de la Unibank. Declarația a fost făcută de fostul președinte într-un interviu pentru RISE Moldova. „Nu-l bănuiesc că el a făcut cu intenție rea”, mai spune Lucinschi. 

În urma tranzacției, numele ex-președintelui Lucinschi a ajuns să figureze în raportul Kroll 1, privind frauda sistemului bancar. Acesta a cumpărat pachetul de 4,8% din acțiuni de la Unibank cu 18,7 milioane de lei împrumutați. O parte din acești bani – 4,8 milioane de lei – i-a luat direct de la Ilan Șor, pe atunci om de afaceri, scrie sursa citată.

În interviul acordat pentru RISE Moldova fostul șef de stat mai vorbește despre cum i-a permis Putin să privatizeze o vilă din suburbia Moscovei pe care a vândut-o mai apoi; despre rezultatul alegerilor parlamentare din acest an; despre familia sa, soția pe care a pierdut-o și fii săi Sergiu și Chiril Lucinschi; despre perioada când era președinte și dacă există viață și după ce pleci din fotoliul de șef de stat.

Petru Lucinschi este al doilea președinte al Republicii Moldova, acesta a deținut funcția de șef de stat în perioada anilor 1997 – 2001.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram