/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Noi nu avem nevoie de funcții”. Ce spune Alexandru Slusari despre invitația repetată a PDM

14 martie 2019, ora 12:53

„Noi nu avem nevoie de funcții, de pomenile din partea celora de la care noi trebuie să eliberăm statul. Noi în discuția noastră cu alegătorii ne-am angajat să curățim acest stat de la oamenii inclusiv, de oamenii care astăzi au ieșit cu aceste oferte. Nu discutăm noi funcțiile”, a declarat Alexandru Slusari, deputat ales ACUM.

Acesta a mai precizat că pentru ei funcțiile sunt doar instrumente pentru două lucruri: demontarea acestui regim oligarhic și crearea altei vieți pentru cetățenii noștri.

În același timp, pe pagina de facebook a blocului a apărut următoarea declarație: „Rămânem fermi in poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului.Valorile şi principiile fundamentale nu se negociază.”

ACUM a refuzat prima invitație la dialog a democraților, dar și propunerea PSRM. În schimb, aceștia au venit cu propria ofertă un pachet de legi pe care le vor propune spre votare în viitorul Legislativ.

Precizăm că înainte de alegeri, toți candidații ACUM la funcția de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și anti-europene.

După alegerile din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate în noul Parlament, PDM – 30, Blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de fotolii de deputat, Partidul Politic Şor – 7, iar trei deputați au acces independent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram