/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Candu spune că PD le oferă celor de la ACUM funcția de premier, dar susține că și Vlad Plahotniuc „s-ar descurca foarte bine”

14 martie 2019, ora 12:57

Andrian Candu, vicepreședintele Partidului Democrat (PDM) și deputat din partea democraților, spune că șeful său de partid Vlad Plahotniuc s-ar descurca foarte bine cu funcția de prim-ministru. Acesta a abordat subiectul la cererea jurnaliștilor, la câteva minute după ce a anunțat într-un briefing că PDM este gata să cedeze blocului ACUM funcția de premier, dacă aceștia ar fi deschiși către un dialog.

„Echipa PDM și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, este în stare să-și asume orice responsabilitate pentru țară. Dumnealui personal a demonstrat-o și în calitate de om de afaceri, că a fost un om de afaceri de succes, și a demonstrat-o în calitate de președinte de partid, aducând partidul la cel mai bun rezultat din istoria partidului, având astăzi, după alegerile parlamentare, 30 de mandate în Parlament”, a declarat Andrian Candu.

Vicepreședintele PDM a mai spus că șeful său de partid a reușit că ia cel mai bun scor pe o circumscripție uninominală din țară: „Este un om de succes care, cu siguranță, dacă va ajunge să-și asume dumnealui funcția de prim-ministru, cu siguranță se va descurca foarte bine, de altfel, ca și mulți alți colegi din echipa PDM, care au demonstrat că știu să muncească și știu să livreze rezultate”.

Întrebat dacă se vede pe el în această funcție, Candu a răspuns: „Cum va decide echipa Partidului Democrat”.

Democrații au venit astăzi cu o invitație repetată către blocul ACUM privind începerea negocierilor pentru formarea unei majorități parlamentare. Aceștia au spus că așteaptă răspuns de la ACUM până la finele săptămânii, iar dacă vor primi din nou un răspuns negatic, atunci se vor întruni într-o altă ședință săptămâna viitoare, pentru a decide cum vor proceda ulterior.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram