/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Curtea Constituțională a confirmat rezultatele Referendumului republican consultativ din 24 februarie

missing
14 martie 2019, ora 11:00

Curtea Constituțională a Moldovei a confirmat rezultatele Referendumului Republican Consultativ din 24 februarie 2019.

„Se confirmă rezultatele Referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019. Se constată că, din totalul de 2 803 608 de persoane înscrise în listele electorale de bază, la vot au participat 1 144 261 de alegători sau 39,78% dintre care circa 744 de mii au votat pentru, la întrebarea «Sunteți pentru reducerea numărului de deputați în Parlament de la 101 la  61?», iar 266 de mii au votat contra”, a spus Mihai Poalelungi, președintele Curții Constituționale (CCM).

Potrivit președintelui CCM, circa 808 mii de alegători au votat „pentru” la întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca/demite deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile lor”. La această întrebare au votat „contra” circa 202 mii de persoane.

„Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Intră în vigoare la data adoptării și și se publică în Monitorul Oficial al Republcii Moldova”, a citat Poalelungi din decizia CCM.

Referendumul republican consultativ a avut loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare, pe 24 februarie 2019, la inițiativa Partidului Democrat din Moldova. Acum o săptămână aproximativ, CCM a validat și rezultatele alegerilor parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram